Heracles noodgedwongen op zoek naar verdedigers

Reacties

Heracles Almelo gaat in de winterstop op zoek naar defensieve versterking. De club verloor recent twee verdedigers vanwege knieblessures.

Heracles noodgedwongen op zoek naar verdedigers

Centrale verdediger Ramon Zomer (33) zette vorige week een punt achter zijn carrière, omdat hij al geruime tijd kampt met kraakbeenproblemen in een knie. Daarnaast staat linksback Mark-Jan Fledderus (33) door een gescheurde kruisband langdurig buitenspel.

'Onze insteek is om elke positie dubbel bezet te hebben, maar dat is nu in het geding', aldus trainer John Stegeman tegen VI. 'Een aantal wedstrijden hebben we bijvoorbeeld met een rechtsbenige speler op de linksbackpositie moeten spelen. Deze week gaan we met de scouting om de tafel om te kijken hoe we de selecte in de winter kunnen aanvullen.'

Stegeman zag zijn ploeg afgelopen zondag op bezoek bij Vitesse (1-2) voor het eerst sinds half augustus weer een competitiewedstrijd winnen. Net als een week eerder tegen Sparta Rotterdam (2-2) werkte Heracles Almelo in Arnhem een achterstand weg. 'Hoewel we een langere periode niet hadden gewonnen, laat de ploeg het niet lopen als we op achterstand komen', constateert Stegeman. 'De jongens blijven op zoek gaan naar goals. Dat geeft aan dat er voldoende mentale weerbaarheid in het elftal zit.'

Darri
Een van de blikvangers bij Heracles is Brahim Darri. Hij scoorde in de laatste twee duels van de Heraclieden op fraaie wijze. De 22-jarige Amersfoorter startte het seizoen als basisspeler, maar verloor na het 3-1 verlies op Woudestein tegen Excelsior op 10 september zijn plaats. Darri lijkt die na zijn goede spel tegen zowel Sparta Rotterdam als Vitesse definitief te hebben heroverd. 'Brahim deed het aan het begin van het seizoen prima, maar op een bepaald moment ging het minder', zegt Stegeman. 'Daar heeft hij vaker last van: het is de ene week een 8, de andere week een 4. Ik ben toch op zoek naar stabiliteit op die positie. Wat hij kan in balbezit, dat weet ik allemaal al. Maar spelers hebben ook taken wanneer we de bal níet hebben.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.