Argentinië ook in WK-kwalificatie zonder grote namen

Esteban Cambiasso, Carlos Tévez en Javier Zanetti ontbreken ook tijdens de WK-kwalificatieduels die Argentinië in oktober speelt. Bondscoach Alejandro Sabella liet hen buiten de selectie.

Argentinië ook in WK-kwalificatie zonder grote namen

Ook bij de eerste twee oefenwedstrijden onder het bewind van Sabella ontbraken de drie, net als Fernando Gago en Diego Milito, terwijl zij er tijdens het toernooi om de Copa América in eigen land nog wel bij waren. Argentinië sneuvelde in de kwartfinale, waarna bondscoach Sergio Batista werd ontslagen.

Cambiasso, Milito en Zanetti (foto) zijn met hun club Internazionale teleurstellend aan het seizoen begonnen. Hetzelfde geldt voor Gago (AS Roma), terwijl Tévez bij Manchester City vaak genoegen moet nemen met een reserverol. Opvallende naam in de selectie van Sabella is Rodrigo Palacio van Genoa, die drie jaar geleden voor het laatst werd geselecteerd.

Argentinië start de WK-kwalificatiereeks met een thuiswedstrijd tegen Chili op 7 oktober en vier dagen later gaan Sabella en zijn ploeg op bezoek bij Venezuela. De eerste vier landen in Zuid-Amerika plaatsen zich rechtstreeks voor het WK van 2014 in Brazilië. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's