Arena moet Team USA naar achtste WK op rij loodsen

Reacties

De Amerikaanse voetbalbond heeft dinsdag Bruce Arena aangesteld als nieuwe bondscoach. De oefenmeester volgt de maandag ontslagen Jürgen Klinsmann op.

Arena moet Team USA naar achtste WK op rij loodsen

De Duitser moest vertrekken na de mislukte start van de laatste fase van de WK-kwalificatie. Team USA aast op zijn achtste optreden op rij op een mondiale eindronde.

De 65-jarige Arena komt over van Los Angeles Galaxy, waar hij sinds 2008 actief was, als opvolger van Ruud Gullit. Eerder was Arena tussen 1998 en 2006 bondscoach van de Verenigde Staten, met als absolute hoogtepunt het bereiken van de kwartfinale op het WK 2002 in Japan en Zuid-Korea.

'Bruce stond absoluut bovenaan de lijst', zegt bondsvoorzitter Sunil Gulati. 'Hij heeft zich al bewezen als succesvol coach.' Arena, die op 1 december zal beginnen met zijn werkzaamheden, noemt zijn aanstelling enorm eervol. 'Ik ben ervan overtuigd dat we snel de weg richting het WK inslaan.'

De Verenigde Staten verloren eerder deze maand met 4-0 van Costa Rica en staan na twee wedstrijden puntloos onderaan in de WK-kwalificatiegroep van de CONCACAF. De topdrie van de zes landen tellende poule plaatst zich rechtstreeks voor 'Rusland 2018', terwijl de nummer vier nog een intercontinentale play-off mag afwerken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.