Vernedering in Costa Rica doet VS-bondscoach Klinsmann pijn

Reacties

De Verenigde Staten hebben op bezoek bij Costa Rica een pijnlijke nederlaag geleden: 4-0. De ploeg van bondscoach Jurgen Klinsmann blijft daarmee ook in zijn tweede WK-kwalificatieduel zonder punten.

Vernedering in Costa Rica doet VS-bondscoach Klinsmann pijn

De VS begon de kwalificatiecampagne op 12 november met een 1-2 thuisnederlaag tegen Mexico. Vier dagen later kreeg de ploeg de kans om zich in San José te revancheren voor die verliespartij, maar dat ging hopeloos de mist in. Team USA liep dinsdagnacht tegen de grootste nederlaag in een kwalificatieduel in 36 jaar aan.

Johan Venegas, in competitieverband uitkomend in de Amerikaanse Major League Soccer, opende vlak voor rust de score, waarna Christian Bolaños en Joel Campbell (twee keer) het verschil naar vier brachten. 'Een zeer, zeer bitter moment voor ons. Daar is geen twijfel over mogelijk', treurde Klinsmann op zijn persconferentie na afloop.

De Duitser begon in 2011 aan zijn dienstverband in Amerika, maar werd nog nooit zo vernederd. 'Dit is de nederlaag die het meeste pijn doet', vertelde hij. Met twee verliespartijen in vier dagen maakt de VS een ongekend valse start door, waardoor de ploeg onderaan staat in de kwalificatiegroep, onder landen als Trinidad & Tobago en Panama.

De kwalificatie is pas net begonnen, en plaats vier geeft al recht op deelname aan de play-offs, maar dan moet de ploeg wel gaan winnen, weet aanvoerder Michael Bradley. 'We zullen collectief eens goed in de spiegel moeten kijken en begrijpen dat het een waardeloze start is', vindt de voormalig speler van SC Heerenveen. 'Op momenten als deze heeft het geen zin om met vingers te wijzen en schuldigen uit te zoeken.'

Stand WK-kwalificatie Noord- en Midden-Amerika
Land Wedstrijden Punten Doelsaldo
Costa Rica 2 6 +6
Mexico 2 4 +1
Panama 2 4 +1
Honduras 2 3 +1
Trinidad & Tobago 2 0 -4
Verenigde Staten 2 0 -5
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.