Arbitrage vervult hoofdrol, Zlatan hoort stemmen

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Arbitrage vervult hoofdrol, Zlatan hoort stemmen

Scheidsrechters en hun assistenten maken in het voetbal altijd veel los. Dit keer gaat het eens niet over fouten die zij gemaakt hebben. In het eerste onderstaande filmpje vertolkt arbiter Wim Bronsvoort immers onbedoeld de hoofdrol. Hij breekt per abuis de neus van Mitchell van Gastel, die voor Barendrecht speelt. Het duel eindigde in 1-1. De beelden zijn van Omroep West. In het tweede filmpje is te zien hoe een volhardende assistent onderuit gaat, maar toch zijn werk blijft doen. Waarvoor hulde! Het duel tussen Empoli en Internazionale eindigde overigens doelpuntloos.

'Normaal kost het ons twaalf minuten om bij het stadion te komen. Nu deden we er 65 minuten over en bovendien was de airco in onze bus kapot. De Afrikaanse voetbalbond moet de deelnemers beter beschermen.'
Claude Le Roy, de bondscoach van Afrika Cup-deelnemer Congo, is boos op de omstandigheden waar zijn ploeg mee te maken kreeg. Zou een en ander iets te maken hebben met het feit dat het openingsduel een wedstrijd tegen gastheer Equatoriaal Guinee (1-1) betrof?

'Ze moeten  hun eigen domheid accepteren. Ik ben het niet vergeten, maar we moeten nu door. Ik reken erop dat ze een goede tweede seizoenshelft neerzetten.'
•  Laurent Blanc heeft Ezequiel Lavezzi en Edinson Cavani weer bij zijn selectie gevoegd, nadat het duo eerder verbannen werd. De twee keerden te laat terug na de feestdagen in Parijs. Tegen Evian TG droeg Cavani vervolgens met een goal direct  bij aan de 4-2 zege. Spits Zlatan Ibrahimovic deed na afloop zijn verhaal over die zege, maar werd opgeschrikt door vreemde stemmen, zoals in onderstaand filmpje is te zien.

• Het was bij Scunthorpe United - Bristol City zaterdag niet bepaald de middag van de keepers van de thuisploeg. Al na acht minuten moest keeper Sam Slocombe zich namelijk al laten wisselen: een gebroken arm. Zijn vervanger was Jamie Severn, maar ook hij moest nog voor rust alweer het veld ruimen. Geloof het of niet: ook hij brak zijn arm... Overigens won Bristol: 0-2.

'Drugs, seks, rock & roll en gokken: dat komt voor in Nederland, laten we dat niet onder stoelen of banken steken'
• Willem II-directeur Berry van Gool reageert bij FOX Sports met deze opvallende uitspraak op de beschuldigingen van matchfixing.

Ik heb het zelf meegemaakt bij Saturn Moskou. Kort voor de wedstrijd kwam de oudste speler de kleedkamer binnen met een koffertje met één miljoen dollar. Uiteindelijk hebben we ervoor gekozen om het niet aan te nemen'
• Ook FOX-analist Evgeniy Levchenko kreeg in zijn actieve loopbaan te maken met matchfixing.

Jan Vertonghen was zaterdag met een doelpunt (de 1-0, het werd 2-1) belangrijk in het duel van Tottenham Hotspur met Sunderland. Maar dat hadden twee goals moeten zijn. De grensrechter besloot deze treffer echter af te keuren wegens buitenspel, hoewel het er toch verdacht veel van weg heeft dat de ex-Ajacied vanaf eigen helft komt.

'Het is net een beetje SM, je wil die spanning weer hebben'
• Trainer Henk de Jong van SC Cambuur was voorafgaand aan de competitiewedstrijd bij ADO Den Haag blij dat het seizoen weer is hervat. Heel blij zelfs...

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.