Araujo leidt Las Palmas naar promotie in Spanje

Reacties

Las Palmas keert na dertien jaar terug in de Primera División. In de finale van de play-offs werd afgerekend met Real Zaragoza dankzij een laat doelpunt van Sergio Araujo (2-0).

Araujo leidt Las Palmas naar promotie in Spanje

Een jaar geleden was Las Palmas ook al dicht bij promotie, maar in de extra speeltijd van de return tegen Córdoba ging het mis. Ulises Dávila, die eerder door Chelsea werd gestald bij Vitesse, zorgde toen voor groot verdriet op de Canarische Eilanden. Een jaar later werd de Primera División alsnog bereikt.

Nadat de heenwedstrijd met 3-1 werd verloren, zorgde Roque Mesa na ruim een half uur voor de openingstreffer in Estadio Gran Canaria. Daarna bleef het lang spannend, maar vijf minuten voor tijd maakte de van Boca Juniors gehuurde Sergio Araujo het verlossende tweede doelpunt.

Juan Carlos Valerón bleef overigens de hele wedstrijd op de bank. De veertigjarige middenvelder begon zijn profloopbaan in 1995 bij Las Palmas, waar hij in 2013 terugkeerde. In de tussentijd maakte de 46-voudige international van Spanje veel indruk als speler van Deportivo La Coruña.

Hoewel alles erop wees dat Valerón na dit seizoen een punt achter zijn loopbaan zou zetten, heeft het succes van Las Palmas hem doen besluiten voor nog een jaar in de Primera División te gaan. Marca meldt dat de routinier zijn contract met een jaar verlengt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.