Anita, Janmaat en Krul niet opgewassen tegen City

Reacties

Vurnon Anita, Daryl Janmaat en Tim Krul hebben tijdens de eerste speelronde van de Premier League verloren van Manchester City. Newcastle United bood weliswaar goed tegenstand aan de ploeg van manager Manuel Pellegrini, maar miste kwaliteit: 0-2.

Anita, Janmaat en Krul niet opgewassen tegen City

Het Premier League-debuut van Janmaat werd geen onverdeeld succes, omdat de individuele klasse van City zondagmiddag in St. James' Park de doorslag gaf. De Engelse kampioen stond grote delen van de wedstrijd met de rug tegen de muur, maar het ontbrak Newcastle ondanks het debuut van de van AS Monaco overgenomen spits Emmanuel Rivière aan het vernuft om te scoren.

En City bleek dat wel te hebben zodra het besloot de defensieve stellingen te verlaten. Dat was vooral te zien bij de openingstreffer van David Silva, die Krul in de 38ste minuut passeerde nadat Edin Dzeko de Spaanse technicus op maat had bediend met een subtiel hakballetje. De lange bal van Yaya Touré die er aan voorafging was al even fraai.

Jacht
Nadat Newcastle-manager Alan Pardew in de 63ste minuut met Gabriel Obertan een extra aanvaller in het veld had gebracht ten koste van Anita zetten The Magpies de jacht op de gelijkmaker in. Ayoze Pérez, een andere invaller, kreeg daarvoor tijdens zijn debuut de uitgelezen mogelijkheid, maar ook hij scoorde - evenals als de kort daarna hopeloos over schietende Moussa Sissoko - niet.

Ayoze toonde tijdens zijn korte invalbeurt wel aan dat er hoop is op betere tijden voor Newcastle. De Spanjaard was in tegenstelling tot Rivière beter in staat het de defensie van City moeilijk te maken. Ook de dit duel geblesseerde Siem de Jong is gehaald om de aanval beter in stelling te brengen. Nu kreeg Newcastle het deksel in de extra tijd op de neus, toen de ingevallen Sergio Agüero in twee instanties de eindstand op 0-2 bepaalde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.