Anelka geeft ná het WK zíjn kant van het verhaal

Uit de mond van Nicolas Anelka valt niets op te tekenen. Zijn club Chelsea wil de verbannen Franse international laten zwijgen tot ná het WK.

Anelka geeft ná het WK zíjn kant van het verhaal

'Zijn club heeft hem geadviseerd op dit moment niets te zeggen', zei broer Claude Anelka tegen RTL. 'Het is beter om met commentaar te wachten tot het WK voorbij is. Hij wil het niet erger maken. Het is beter voor de Franse ploeg om zo ver mogelijk op het WK te komen dan alles van a tot z te verduidelijken.'

Anelka gaat zijn verhaal nog wel naar buiten brengen. 'Mijn broer is een rustige, aardige kerel', aldus Claude. 'Er is iets gebeurd, maar we moeten wachten tot hij een persconferentie geeft om zijn kant van het verhaal te vertellen.

De Franse bond stuurde Anelka van het WK na denigrerende opmerkingen aan het adres van bondscoach Raymond Domenech. De verbanning was aanleiding voor een boycot van de andere Franse internationals.

Domenech vreest echter niet dat zijn spelers tegen Zuid-Afrika hun onvrede op het veld tot uitdrukking brengen. 'Ik heb maandagochtend de kracht van deze ploeg gezien', aldus de bondscoach. 'Het is niet slecht. Ik maak me niet ongerust. Ik heb nog nooit zo weinig getwijfeld aan hun motivatie.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen