Anderlecht wint weer en rekent af met penaltysyndroom

Standard Luik is het tweede slachtoffer geworden van Anderlecht in de play-offs om de Belgische titel (2-0). En passant rekende de Brusselse ploeg ook af met het penaltysyndroom.

Trainer John van den Brom besefte vooraf dat een overwinning op Standard Luik noodzakelijk was om de bijna vergooide titelkansen weer nieuw leven in te blazen. De eerste zes duels van de play-offs leverden immers slechts vijf punten op.

Door de teleurstellende resultaten was de druk op Van den Brom ook flink toegenomen. De Nederlandse trainer zit met dank aan Guillaume Gillet weer iets vaster in het zadel bij Anderlecht. De verdediger maakte met twee treffers het verschil tegen Standard Luik.

Bovendien maakte Gillet een einde aan een penaltysyndroom van Anderlecht, dat elf van de zeventien strafschoppen onbenut liet. Van den Brom had Sacha Kljestan naar voren geschoven als de nieuwe man voor de strafschoppen. Maar Gillet nam zijn verantwoordelijkheid en faalde dit keer niet.

Daarmee besliste Gillet de wedstrijd tegen Standard Luik in de 67ste minuut. De back had in de 56ste minuut de ban gebroken voor Paars-Wit. Anderlecht heeft door de zege de koppositie overgenomen van SV Zulte Waregem, dat vrijdag ten onder ging tegen RC Genk.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.