Been vernedert Zulte met Genk en helpt Van den Brom

RC Genk heeft de Belgische koploper SV Zulte Waregem op eigen veld een ruime nederlaag bezorgd. De ploeg van trainer Mario Been won met liefst 4-0.

Al binnen acht minuten stond Genk op het veld van Zulte op een riante 0-2 voorsprong. Een voorzet van Thomas Buffel verdween via Bruno Godeau (Zulte) in zijn eigen goal. Steven Joseph Monrose was de maker van de 0-2.

Bij Zulte kon alleen Davy de Fauw met een inzet tegen de lat voor gevaar zorgen, maar al voor rust had de formatie van Been verder weg kunnen lopen. Dat lukte pas na rust.

Benjamin De Ceulaer was verantwoordelijk voor de 0-3, waarna Elayniv Barda de eindstand bepaalde. Tot overmaat van ramp miste Mbaye Leye tussendoor ook nog een strafschop voor Zulte.

Door de nederlaag van Zulte is de titelstrijd in de Belgische play-offs nóg spannender. Zulte heeft nog een voorsprong van één punt op het Anderlecht van trainer John van den Brom, terwijl Club Brugge op twee punten staat. Allebei die ploegen hebben een duel minder gespeeld. Genk is eveneens tot een punt van Zulte gekomen, maar heeft wel evenveel wedstrijden gespeeld.

Anderlecht werkt zondag het cruciale thuisduel met Standard Luik af, terwijl Club Brugge Lokeren op bezoek krijgt.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.