Penaltydrama Anderlecht neemt ernstige vormen aan

Voor mannen als Mario Balotelli is het een koud kunstje om een strafschop te verzilveren. Bij Anderlecht bewijst men dit seizoen dat het benutten van een penalty helemaal niet zo eenvoudig is.

Penaltydrama Anderlecht neemt ernstige vormen aan

Dieumerci Mbokani (foto) kon Anderlecht zondag vanaf elf meter een dienst bewijzen toen hij in de blessuretijd van het duel met Club Brugge een strafschop kreeg. De spits ging zelf achter de bal staan, maar faalde hopeloos. Daarmee bleef de eindstand 2-1 in het voordeel van Club Brugge.

Als je de cijfers van Anderlecht over het gehele seizoen bekijkt wat betreft strafschoppen, dan scoort de ploeg van trainer John van den Brom een dikke onvoldoende. Van de zeventien pogingen werden er maar liefst elf (!) gemist. Zo zijn 65 procent van de strafschoppen niet verzilverd.

Van den Brom zelf gelooft niet dat zijn strafschoppennemers 'behekst' zijn. 'Mijn hart raasde toen Mbokani achter de bal ging staan. Gun het ons een keer, dacht ik. Maar die strafschoppen zijn een catastrofe.'

De talrijke missers vanaf elf meter kwamen tot dusverre op naam van Mbokani (drie keer), Guillaume Gillet (drie keer), Lucas Biglia (twee), Kanu, Marcin Wasilewski en Bram Nuytinck (allen één). (Robert Smid & Ramon Min)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen