Ook Nuytinck kan Brussels penaltyspook niet verdrijven

Anderlecht blijft onverminderd last houden van zijn penaltycomplex. Maandag, in de play-offwedstrijd tegen het RC Genk van trainer Mario Been (1-2 nederlaag), faalde opnieuw een speler van de Brusselaren vanaf elf meter.

Ook Nuytinck kan Brussels penaltyspook niet verdrijven

Deze keer was Bram Nuytinck (foto) de zondebok. De Nederlandse verdediger kon Anderlecht twee minuten vóór tijd op gelijke hoogte brengen, maar verzuimde de strafschop te benutten. Het was voor Paars-Wit al de tiende gemiste (reguliere) penalty van het seizoen, op een totaal van zestien.

De talrijke missers vanaf elf meter kwamen tot dusverre op naam van Guillaume Gillet (drie keer), Lucas Biglia (twee), Dieumerci Mbokani (twee), Kanu, Marcin Wasilewski en dus Nuytinck (allen één).

Saillant genoeg wees Anderlecht-trainer John van den Brom Nuytinck enkele weken geleden nog aan als dé persoon om definitief af te rekenen met het Brusselse strafschoppenspook. De voormalige NEC'er was al de zesde (!) penaltynemer van de Brusselse ploeg.

Inclusief de zenuwslopende en verloren strafschoppenreeks in het bekerduel met RC Genk van begin vorige maand staat het aantal missers vanaf de stip voor Anderlecht zelfs al op veertien. In dat duel kwamen Biglia, Denis Odoi, Silvio Proto en Milan Jovanovic niet tot scoren. Zes anderen schoten hun penalty's in die reeks wél feilloos raak.

De volledige strafschoppenbalans van Anderlecht in dit seizoen komt daarmee dus op veertien missers en twaalf benutte penalty's. (Ramon Min) Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen