Nuytinck van held tot schlemiel onder ogen Van Gaal

RC Genk heeft Anderlecht bij de start van de play-offs de rekening gepresenteerd voor het missen van kansen. Bram Nuytinck deelde in Brussel na een primeur in de malaise (1-2).

Onder toeziend oog van Oranje-bondscoach Louis van Gaal opende Nuytinck in de 37ste minuut de score. Zijn rake kopbal betekende zijn eerste doelpunt in dienst van Anderlecht. Het was een verdiende voorsprong voor de Brusselse formatie, dat het moest doen zonder de aanwijzingen van de geschorste trainer John van den Brom.

Onder anderen Demy de Zeeuw had verzuimd de ban eerder te breken. De gehuurde middenvelder liet ook in de tweede helft na de score van het oppermachtige Anderlecht op te voeren.

Het onbenut laten van de kansen kwam Anderlecht duur te staan. Genk, dat in de eerste helft nauwelijks van zich had doen laten spreken, kwam na ruim een uur op gelijke hoogte. Elf minuten na de 1-1 van Serigne Modou Kara Mbodji kon trainer Mario Been zelfs de tweede Limburgse treffer begroeten.

Jelle Vossen kroonde zich daarmee tot matchwinner in Brussel. Dat was mede te danken aan Nuytinck. De verdediger liet twee minuten voor het einde na uit een strafschop de stand gelijk te trekken. Genk-keeper Laszlo Köteles bracht redding, waardoor de spanning in de play-offs om de titel helemaal terug is.

SV Zulte-Waregem, dat zaterdag niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel tegen SC Lokeren, is Anderlecht tot op een punt genaderd. RC Genk is derde met drie punten achterstand op Paars-Wit.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.