Michel Vlap kan voorlopig niet meer stuk bij Anderlecht. Met twee treffers zorgde hij ervoor dat de Belgische topclub mag blijven hopen op deelname aan de play-offs.

SK Beveren
0 - 3
Anderlecht
Anderlecht

Het uitduel met Waasland-Beveren was nog geen acht minuten oud toen Vlap de score opende namens Anderlecht. Op aangeven van Jérémy Doku schoot de oud-speler van SC Heerenveen, vorige week ook al keer trefzeker tijdens de thuiswedstrijd tegen KAS Eupen, raak. Het was de zevende competitietreffer van Vlap dit seizoen, waardoor hij op gelijke hoogte kwam met clubtopscorer Nacer Chadli.

De avond werd nog mooier voor Anderlecht en Vlap, want in de 66ste minuut zorgde de Fries voor 0-2 na een uitstekende combinatie met Sambi Lokonga door het centrum van de verdediging. Diep in de extra speeltijd deed ook Francis Amuzu nog een duit in het zakje; met een benutte strafschop bepaalde hij de eindstand op 0-3.

Door de overwinning heeft Anderlecht nu veertig punten uit 28 duels, waarmee het achtste staat. De eerste zes plaatsen zich voor de play-offs om het kampioenschap en de huidige nummer zes, KV Mechelen, heeft slechts drie punten voorsprong.