Ancelotti helpt Oranje: eerste basisplaats Robben

Reacties

Arjen Robben staat voor het eerst sinds een half jaar weer in de basis bij Bayern München. Dat lijkt goed nieuws te betekenen voor het Nederlands elftal, omdat bondscoach Danny Blind vrijdag nog aangaf te willen afwachten hoe het zijn aanvoerder dit weekend zou vergaan.

Ancelotti helpt Oranje: eerste basisplaats Robben

De van een spierblessure herstelde Robben zat nog niet bij de selectie voor de WK-kwalificatieduels met Wit-Rusland (7 oktober) en Frankijk (10 oktober), maar kan alsnog worden opgeroepen. 'Zijn situatie is duidelijk. Hij lag er vanaf maart uit, heeft nog niet veel minuten gemaakt. Twee keer een klein invalbeurtje is normaliter niets', lichtte Blind die keuze toe.

De bondscoach voegde daar echter een 'maar' aan toe tijdens zijn persconferentie: 'Arjen heeft gisteren met Carlo Ancelotti gesproken en dat is een correcte kerel, een goeie vent. De kans is aanwezig dat hij zaterdag start bij Bayern München. In overleg met Arjen en Bayern gaan we daarna kijken of het haalbaar is dat hij nog iets voor ons kan betekenen.'

Ancelotti meldde vrijdag al dat het steeds beter ging met Robben en dat de kans aanwezig was dat de 32-jarige buitenspeler vanaf het begin zou spelen in de thuiswedstrijd tegen 1. FC Köln. Nu dat het geval is, wordt de kans dat de 88-voudig international zich maandag in Noordwijk meldt een stuk groter. Robben speelde in november voor het laatste mee bij Oranje (3-2 tegen Wales).

Update:
Na rust bleef Robben achter in de kleedkamer. Onduidelijk is nog wat de reden is van de wissel. Bayern leidde op dat moment met 1-0 tegen 1. FC Köln. Na een actie greep de Groninger heel even naar zijn onderrug, maar hij speelde daarna gewoon verder.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.