Amrabat: 'Verstandige en moedige beslissing van Marokko'

Reacties

Nordin Amrabat vindt het jammer dat hij met de Marokkaanse nationale ploeg is gediskwalificeerd voor deelname aan de Afrika Cup, maar kan wel begrip opbrengen voor het besluit van de overheid in Marokko.

Amrabat: 'Verstandige en moedige beslissing van Marokko'

Marokko was aanvankelijk gastland voor de Afrika Cup van volgend jaar, die daar van 17 januari tot en met 8 februari moest plaatshebben. Vanwege de ebola-uitbraak in West-Afrika en de gevaren voor de gezondheid wil het land het toernooi evenwel niet organiseren. De Marokkaanse regering diende eerder een verzoek in de eindronde een jaar uit te stellen. De Afrikaanse voetbalbond (CAF) besliste echter niet in te gaan op die aanvraag, waarop Marokko de organisatie uit handen gaf. Daarop volgde directe diskwalificatie.

'Het is spijtig dat het zo moet lopen en dat we gediskwalificeerd zijn. Maar ik denk dat het wel een verstandige, moedige en goede beslissing is om de Afrika Cup niet in Marokko te houden', vertelt Málaga-aanvaller Nordin Amrabat (foto) vanuit Marokko aan Voetbal International. De twintigvoudige international (twee goals) bereidt zich momenteel voor op de oefenduels met Benin (donderdag) en Zimbabwe (zondag), die allebei in de Marokkaanse stad Agadir worden afgewerkt.

Controleren
De Marokkaanse regering liet eerder weten dat het vooral de supporters waren die zorgen baarden. Volgens Marokko is het onmogelijk de fans allemaal goed te controleren op verschijnselen van de dodelijke ziekte.

Het is niet duidelijk waar de editie van 2015 nu zal worden gehouden. De Afrikaanse voetbalbond laat weten dat er van een aantal landen al aanmeldingen zijn om de organisatie over te nemen. De nieuwe organisator mag daarbij de plek van Marokko innemen. Verder meldt de CAF dat de kwalificatieduels in aanloop naar de dertigste editie van het toernooi om de Afrika Cup gewoon doorgaan.

El Ahmadi
Momenteel zitten ook Zakaria Labyad,  Rochdi Achenteh (beiden Vitesse ) en Karim El Ahmadi (Feyenoord) bij de Marokkaanse selectie. De diskwalificatie betekent dat de Nederlandse clubs hun internationals dus begin 2015 niet hoeven af te staan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.