Amerikaanse legende Donovan trekt kicksen weer aan

Reacties

Landon Donovan keert terug bij zijn oude club Los Angeles Galaxy. De 157-voudig international van de Verenigde Staten hing in december 2014 na het behalen van de landstitel met Galaxy op 32-jarige leeftijd de kicksen aan de wilgen, maar is na bijna twee jaar teruggekomen op zijn besluit.

Amerikaanse legende Donovan trekt kicksen weer aan

Donovan tekent tot het einde van het seizoen bij de club, waar hij in totaal vier keer het landskampioenschap pakte. Behalve voor Los Angeles Galaxy kwam hij in de Verenigde Staten ook uit voor San Jose Earthquakes.

De inmiddels 34-jarige aanvaller komt voor uit de jeugdopleiding van Bayer Leverkusen, maar keerde uiteindelijk weer terug naar zijn thuisland. Via San Jose Earthquakes en LA Galaxy kwam hij in 2009 opnieuw terecht in Europa, op huurbasis bij Bayern München en later Everton. Daar wist Donovan geen potten te breken, waarna Galaxy hem terughaalde.

In totaal kwam de viervoudig Atleet van het Jaar van de Verenigde Staten tot 144 treffers en 136 assists in de Amerikaanse MLS. Daarmee is hij zowel all-time topscorer als all-time assistgever. In 2015 werd hij nog tot Beste mannelijke Amerikaanse voetballer ooit verkozen.

De award voor meest waardevolle speler in de VS is bovendien vernoemd naar Donovan. Nu maakt de aanvaller dus zelf kans om de naar hem vernoemde prijs in de wacht te slepen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.