Glansrol Altidore bij VS, Guardado en Moreno pakken punt

Reacties

Jozy Altidore heeft de Verenigde Staten aan een ticket voor de laatste WK-voorronde geholpen. Dankzij een 4-0 zege werden Altidore en co groepswinnaar, iets wat het Mexico van PSV'ers Héctor Moreno en Andrés Guardado al was.

Glansrol Altidore bij VS, Guardado en Moreno pakken punt

Met dank aan vijf zeges in de eerste vijf groepswedstrijden stond er voor Mexico niets meer op het spel in de thuiswedstrijd tegen Honduras, dat nog wel aan de bak moest om de WK-droom in leven te houden. De bezoekers hadden in Estadio Azteca genoeg aan een punt en kregen dat ook dankzij het doelpuntloze gelijkspel. Moreno en Guardado deden negentig minuten mee bij Mexico.

De Verenigde Staten heeft op de laatste speeldag de groepswinst gepakt ten koste van Trinidad & Tobago, dat met 4-0 verloor van de ploeg van bondscoach Jürgen Klinsmann. Na de openingstreffer van Sacha Kljestan vlak voor rust was het in de tweede helft aan Altidore, de spits die tussen 2011 en 2013 voor AZ speelde.

De aanvaller speelde zich knap vrij met een fraaie voetbeweging en schoot eenvoudig raak links onder in de hoek: 2-0. Uit een voorzet van de nog maar zeventienjarige Christian Pulisic tikte Altidore even later bij de tweede paal binnen. Paul Arriola bepaalde de eindstand op 4-0.

Elders in Groep C, waarin de Verenigde Staten beslag legde op de eerste plaats, zorgde Guatemala voor het nodige vuurwerk. De eilandengroep St. Vincent en de Grenadines werd met liefst 9-3 verslagen. De 36-jarige spits Carlos Ruiz eiste de hoofdrol op met vijf treffers. Het was voor de recordinternational van Guatemala een afscheid in stijl. Hij speelde voor het laatst in het nationale elftal. Guatemala had overigens niets aan de monsterzege, want het werd derde.

Eindstand vierde ronde WK-kwalificatie CONCACAF
Groep A Groep B Groep C
Mexico* 6-16 Costa Rica* 6-16 Verenigde Staten* 6-13
Honduras* 6-8 Panama* 6-10 Trinidad & Tobago* 6-11
Canada 6-7 Haïti 6-4 Guatemala 6-10
El Salvador 6-2 Jamaica 6-4 St. Vincent & de Gr. 6-0

* door naar vijfde en laatste voorronde, de zogeheten Hexagonal. De CONCACAF heeft drie directe WK-tickets. De nummer vier speelt play-offs tegen de nummer vijf van Azië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.