Henry voorziet mooie tijden voor België, bizar moment in VS

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Henry voorziet mooie tijden voor België, bizar moment in VS

Frank Lampard wil dolgraag Chelsea weer dienen in de toekomst. 'Het zou een enorme eer zijn als ze me ergens voor vragen', zegt de middenvelder van New York City FC in een video die zijn club publiceert. 'Ik heb nog zo'n enorme band met deze club.' Lampard (38) speelde bijna 650 duels voor Chelsea, maar diende in het seizoen 2014/15 op huurbasis Manchester City.

'Ik denk dat dit Belgische team in de komende jaren historie kan schrijven. De spelers moeten gewoon in zichzelf geloven. Ik kijk enorm uit naar deze uitdaging, dit is een prachtige kans.'
Thierry Henry, die eerder deze week werd aangesteld als assistent van de nieuwe Belgische bondscoach Roberto Martínez, kan niet wachten om aan de slag te gaan met Eden Hazard cum suis. (Sky Sports)

• Dit fantastische doelpunt tijdens een college-wedstrijd in de Verenigde Staten werd helaas afgekeurd.

Marouane Fellaini heeft zich niet alleen ontpopt tot basisspeler van Manchester United onder José Mourinho, maar scoorde zaterdag ook punten bij de aanhang van zijn club bij het vieren van de 1-0 van Marcus Rashford tegen Hull City. De Belg zag dat een vrouwelijke supporter (in het roze gekleed, zie onder) in het gedrang kwam en schoot te hulp. Uitfluiten zullen de fans de vorig seizoen niet zo populaire krullenbol niet meer zo snel doen.

'We wisten dat onze financiën zouden worden beperkt. Toen ik de krantenkoppen vanmorgen las, dacht ik dat onze Chinese eigenaren de cheque naar het verkeerde adres sturen.'
• AC Milan-coach Vincenzo Montella is niet blij met de Chinese investeerders, die de club deze zomer overnamen van eigenaar Silvio Berlusconi. Tot nu toe waren de Milanezen niet echt actief op de transfermarkt, terwijl stadgenoot Internazionale rond de zeventig miljoen euro uitgaf. (Sky Sport Italia)

Jürgen Klopp zoekt tijdens zijn persconferentie na Tottenham Hotspur – Liverpool naar woorden als hij te horen krijgt dat er onterecht een streep werd gezet door een doelpunt van zijn ploeg. Mede door de arbitrale fout kwam Liverpool op White Hart Lane niet verder dan 1-1.

'Als we zo doorgaan, gaan we degradatievoetbal spelen. We moeten wakker worden, anders ligt het lot niet meer in onze eigen handen. We moeten hard werken en onszelf blijven.'
Antoine Griezmann, de sterspeler van Atlético Madrid, waarschuwt zijn team. De Madrilenen kwamen zaterdagavond voor de tweede keer op rij niet verder dan een gelijkspel, nu bij Leganés (0-0). Een week eerder speelde de Champions League-finalist van afgelopen seizoen in eigen huis met 1-1 gelijk tegen Deportivo Alavés. (beIN Sports)

Arek Milik en Dries Mertens hebben elkaar al gevonden bij Napoli. De Poolse spits was zaterdagavond tweemaal trefzeker in de met 4-2 gewonnen thuiswedstrijd tegen AC Milan.

'Het was vrij emotioneel. Ik heb drie mooie jaren hier gehad. Twee kampioenschappen en veel hoogtepunten. Als je dan weg gaat, is het altijd even slikken.'
Jeffrey Bruma, die deze zomer in VfL Wolfsburg een nieuwe club vond, nam zondagmiddag tijdens de rust van de wedstrijd PSV - FC Groningen (0-0) afscheid van de Eindhovenaren. Hij vond dat niet makkelijk. (FOX Sports)

• Ook in Alkmaar werd afscheid genomen zondagmiddag. Van de naar Tottenham Hotspur vertrokken Vincent Janssen om precies te zien. De spits vertelt in gesprek met het clubkanaal over zijn eerste weken in de Premier League. 'Ik heb op tachtig minuten na alles gespeeld. Het gaat hartstikke goed. Het blijft negentig minuten lang op en neer gaan in de Premier League. Het is gewoon: gaan, gaan, gaan.'

'Jürgen stuurde me een selfie om te bewijzen dat hij het was.'
Ragnar Klavan dacht dat hij in de maling werd genomen toen hij deze zomer in zijn vakantiehuis in Estland een berichtje kreeg of hij interesse had in een transfer naar Liverpool. De afzender? Jürgen Klopp. De voormalig AZ-verdediger weigerde dat te geloven, totdat de Duitse manager hem het bewijs stuurde. (The Telegraph)

'Het olympisch voetbaltoernooi is vlees noch visch in de huidige vorm.'
• FIFA-voorzitter Gianni Infantino wil dat de opzet van het olympisch voetbaltoernooi wordt herzien. 'Het mannenvoetbal, waarbij primair met mannen onder de 23 jaar en een paar dispensatiespelers wordt gevoetbald, werkt niet. Het is een probleem dat we samen met het IOC moeten aanpakken', zei Infantino in de Zwitserse krant Blick.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.