Alves wordt bij ambitieus Fener ploeggenoot van Kuijt

Fenerbahçe heeft de komst van verdediger Bruno Alves (31) afgerond. De Portugees komt voor 5,5 miljoen euro over van Zenit Sint-Petersburg en tekent voor drie seizoenen bij de werkgever van Dirk Kuijt.

Alves wordt bij ambitieus Fener ploeggenoot van Kuijt

Eerder vandaag meldde Fener al dat de clubs een akkoord hadden bereikt, in de daaropvolgende uren kwam de Turkse club er ook uit met de Portugese international zelf.

Bruno Alves speelde al sinds 2010 voor de Russische topclub, die destijds liefst 22 miljoen euro overmaakte aan FC Porto om zich van de diensten van de centrumverdediger te verzekeren.

Sindsdien was de 63-voudig international steevast een van de steunpilaren in de ploeg van trainer Luciano Spalletti. Die rol heeft Fenerbahçe ook in gedachten voor de kopsterke mandekker, die met Portugal actief was op de EK's van 2008 en 2012 en het WK 2010.

Fenerbahçe wil na de zomer proberen het gat te dichten met aartsrivaal Galatasaray, dat afgelopen seizoen overtuigend de landstitel opeiste met een voorsprong van tien punten. Vanwege die tegenvallende resultaten vertrok trainer Aykut Kocaman onlangs al bij Fener. Hij leidde zijn ploeg afgelopen seizoen nog wel naar de halve finale van de Europa League, waarin de later verliezend finalist Benfica te sterk was.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen