Alves gaat nieuw avontuur aan na acht jaar Barça

Reacties

De wegen van Dani Alves en FC Barcelona scheiden na dit seizoen, zo heeft technisch directeur Robert Fernández van de Catalaanse club donderdag bevestigd. Van een transfer van Javier Mascherano is geen sprake.

Alves gaat nieuw avontuur aan na acht jaar Barça

'Alves heeft besloten om te vertrekken. Dat is een persoonlijke beslissing, die we respecteren', liet Fernández weten.

De 33-jarige Alves verlengde afgelopen jaar zijn contract bij Barcelona met twee seizoenen. Onder meer Juventus zou zich willen versterken met de Braziliaanse rechtsback, die sinds 2008 uitkwam voor FC Barcelona.

Alves won onder meer zes keer de Spaanse titel en drie keer de Champions League met de Catalaanse club. Met veertig voorzetten die leidden tot een doelpunt van Lionel Messi is Alves de FC Barcelona-speler die de meeste assists verzorgde op de Argentijn sinds diens officiële debuut in 2004.

Mascherano
Van een zomerse transfer van Mascherano is in elk geval geen sprake, zo maakte Fernández duidelijk. De bijna 32-jarige Argentijn zou net als Alves op de verlanglijst van Juventus staan. 'Ik heb geen enkele twijfel dat hij hier blijft. Mascherano is een belangrijke speler en bovendien in het bezit van een doorlopend contract.' De oud-speler van Liverpool is tot medio 2018 verbonden aan de regerend Spaans kampioen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.