Alonso verschuilt zich niet achter blessures Bayern-toppers

Reacties

Ondanks de blessures van Arjen Robben en Franck Ribéry gelooft zowel Xabi Alonso als Manuel Neuer in een goed resultaat tegen Barcelona en dus plaatsing voor de Champions League-finale met Bayern München.

Alonso verschuilt zich niet achter blessures Bayern-toppers

Woensdagavond wacht de eerste halve finale tegen de Catalanen in Spanje. Waar de absentie van Robben en Ribéry een voldongen feit is, is het meespelen van aanvaller Robert Lewandowski twijfelachtig. 'Maar spelers die ontbreken zijn geen excuus', stelde Alonso tijdens de persconferentie.

'Al had ik natuurlijk liever gezien dat iedereen fit was geweest. Maar het is hoe dan ook een grote uitdaging tegen zo'n grote club. Ik heb vaker tegen ze gespeeld, maar dit keer voor het eerst met Bayern. En dat is anders', aldus de Spanjaard, die jarenlang met Real Madrid in actie kwam tegen rivaal Barcelona.

Allerbesten
In navolging van de Spaanse middenvelder heeft ook doelman Neuer alle vertrouwen in het bereiken van de Champions League-finale in Berlijn, al kent de Duitser de kracht van Barça als geen ander. 'Het vertrouwen is groot bij ons, dus ik ben optimistisch over het bereiken van de finale', aldus Neuer. 'We spelen erg goed dit seizoen en zijn al kampioen van Duitsland.'

'Morgen zullen we het moeten opnemen tegen een paar spelers die horen tot de allerbesten ter wereld. Maar je hoeft je eigen speelwijze niet aan te passen wanneer je speelt tegen Lionel Messi, Neymar én Luis Suarez. Ik ken hun kwaliteiten. We gaan niet alleen maar verdedigen. Aanvallen is juist onze kracht', zei de goalie.

Neuer werd overigens nog nooit gepasseerd door Messi, dit seizoen al goed voor acht CL-treffers. De Duitse sluitpost van Der Rekordmeister staat woensdag voor de achtste keer tegenover de kleine Argentijn. Volgende week dinsdag wacht de return in de Allianz Arena.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.