Allegri over gemiste penalty: 'Zat al in de kleedkamer'

Reacties

Juventus-trainer Massimiliano Allegri gaf na het Champions League-duel met Olympiakos toe dat hij de late, gemiste strafschop van Arturo Vidal niet had gezien. Saillant, want dat moment kan wel eens van grote invloed blijken op de Europese ambities van de Italianen.

Allegri over gemiste penalty: 'Zat al in de kleedkamer'

Juventus won met 3-2 van de werkgever van Ibrahim Afellay, maar de Chileen Vidal had de stand in de extra tijd naar 4-2 kunnen tillen. Omdat dat niet lukte, heeft Olympiakos nu het voordeel qua onderling resultaat: het duel in Griekenland eindigde in 1-0. Als beide ploegen gelijk eindigen, gaat Olympiakos dus door.

De strafschop kan dus wel eens cruciaal blijken (beide ploegen hebben nu zes punten) maar trainer Allegri had het moment helemaal gemist. 'Ik zat al in de kleedkamer. Er was nog een halve minuut te spelen; die penalty was het laatste moment van de wedstrijd', luidde na afloop het commentaar van de oefenmeester. 'Jammer dat die er niet in ging, maar dat soort dingen gebeuren', bagatelliseerde Allegri.

Middenvelder Andrea Pirlo, die scoorde in zijn honderdste Champions League-duel, was vooral blij met de winst. 'Een zeer belangrijke overwinning. We bleven kalm en hadden de kracht om de achterstand om te draaien', verwees hij naar de 2-1 voorsprong van Olympiakos na een uur spelen. Die winst kwam er door een treffer van Paul Pogba.

De Fransman erkende dat dat een mazzeltje was geweest. 'Ik wilde passen, maar via een verdediger kwam de bal weer voor mijn voeten. Toen schoot ik maar', aldus Pogba. Wel is zijn ploeg gewaarschuwd, oordeelt de middenvelder. 'We weten in ieder geval dat je in de Champions League niet zomaar wat kan aanmodderen. We mogen geen moment verslappen', blikte hij vast vooruit naar de laatste twee groepswedstrijden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.