Pirlo voegt zich als tweede Italiaan bij Club van Honderd

Reacties

Andrea Pirlo heeft zich dinsdagavond als 23ste speler bij de Club van Honderd in de Champions League gevoegd. De 35-jarige Italiaan bereikte die mijlpaal door dinsdagavond bij Juventus in de basis te starten in de thuiswedstrijd tegen Olympiakos Piraeus en kent met Paolo Maldini (109) slechts één landgenoot die vaker in actie kwam.

Pirlo voegt zich als tweede Italiaan bij Club van Honderd

Pirlo is inmiddels alweer bezig aan zijn twaalfde seizoen in het miljoenenbal. Het overgrote deel van zijn honderdtal CL-wedstrijden speelde de begaafde spelmaker voor AC Milan (78). In 1998/99 speelde hij als jeugdige nummer 10 ook vijf duels voor Internazionale, vanavond schreef hij zijn zeventiende optreden voor Juve bij.

Pirlo is dit seizoen na John Terry de tweede veteraan die zich bij het ooit zo selecte gezelschap (waarin Clarence Seedorf de enige Nederlander is) voegt. De 33-jarige verdediger van Chelsea deed dat tijdens de tweede speelronde in het uitduel met Sporting Lissabon. Ook Andrés Iniesta (99, Barcelona) en Xabi Alonso (97, Bayern München) kunnen later dit seizoen nog lid worden van de Club van Honderd.

Terwijl Pirlo zijn honderste duel in de Champions League bijschreef, nam Iker Casillas de leiding in het klassement van meest ervaren spelers in het CL-hoofdtoernooi. De teller staat voor de 33-jarige doelman van Real Madrid inmiddels op 144 optredens, waarmee hij voormalig recordhouder Raúl (142) onlangs passeerde. Xavi (143) kan Casillas woensdag weer evenaren als hij met Barcelona in actie komt tegen Ajax.

* dit seizoen actief in de Champions League
* dit seizoen actief in de Champions League
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.