Allegri: 'Dit was mijn laatste Kerst in dienst van AC Milan'

Er bestonden nauwelijks twijfels meer, maar als die er nog waren, dan heeft Massimiliano Allegri ze nu weggenomen: hij vertrekt na dit seizoen als trainer van AC Milan. De 46-jarige oefenmeester zegt het na vier jaar genoeg te vinden en plaveit daarmee de weg voor Clarence Seedorf.

Allegri: 'Dit was mijn laatste Kerst in dienst van AC Milan'

'Dit was mijn laatste Kerst in dienst van Milan. De laatste vier maanden in de Serie A waren desastreus', aldus Allegri in gesprek met Sky Sports. Milan is na zeventien speelronden terug te vinden op de dertiende plaats met negentien punten.

Massimiliano Allegri in gesprek met zijn voormalige pupil Clarence Seedorf, die hem komende zomer mogelijk opvolgt als trainer van AC Milan.
Massimiliano Allegri in gesprek met zijn voormalige pupil Clarence Seedorf, die hem komende zomer mogelijk opvolgt als trainer van AC Milan.

Wie zijn opvolger wordt, is vooralsnog niet bekend, al lijkt de komst van Clarence Seedorf - met Jaap Stam als rechterhand - een kwestie van tijd. 'Ik weet niet wie de nieuwe trainer wordt, maar dat is ook een probleem dat mij verder niets aangaat', aldus Allegri.

'Vorig seizoen besloot ik dat ik nog een jaar wilde aanblijven. Ik hou ervan de taak af te maken, maar vier jaar is erg lang', meent Allegri, die met opgeheven hoofd de club hoopt te verlaten. 'In 2014 ligt de focus op de Champions League. Ik heb daar alle vertrouwen in, al moeten we het in de achtste finale tegen Atlético Madrid wel stellen zonder de geschorsten Sulley Muntari en Riccardo Montolivo.'

Champions League-voetbal
'We zitten ook nog in het Italiaanse bekertoernooi en ik heb de derde plaats in de Serie A nog niet uit mijn hoofd gezet. Om derde te worden hebben we nog een lange weg voor de boeg, maar het is zeker niet onmogelijk', meent Allegri, die zijn vierde seizoen in dat geval zou afsluiten op een positie die recht geeft op Champions League-voetbal.

Over zijn beoogde opvolger is Allegri lovend. 'Clarence is een fantastische speler, al had ik liever met hem samengewerkt toen hij 28 was in plaats van 35', zegt de Italiaan. Allegri stelde Seedorf in diens laatste twee seizoenen bij AC Milan voornamelijk op in de grote wedstrijden, terwijl de 37-jarige middenvelder gewend was alles te spelen.

Allegri was dan ook de voornaamste reden van het vertrek van Seedorf naar het Braziliaanse Botafogo, waarmee hij zich dit seizoen plaatste voor het toernooi om de Copa Libertadores, het Latijns-Amerikaanse equivalent van de Champions League. Seedorf speelde in het verleden tien seizoenen voor AC Milan, waarmee hij onder meer twee keer de CL won.

Overigens maakte de clubleiding van AC Milan dinsdag bekend dat ook sportief directeur Ariedo Braida vertrekt. Hij is al sinds 1986 in dienst van de Italiaanse grootmacht en fungeerde in verschillende functies.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen