Allegri debuteert met nederlaag tegen amateurclub

Reacties

Juventus stelde half juli Massimiliano Allegri aan als opvolger van de opgestapte Antonio Conte, maar de nieuwe trainer begon vrijdag met een valse start bij de club uit Turijn.

Allegri debuteert met nederlaag tegen amateurclub

De oefenwedstrijd tegen Lucento, dat uitkomt onder het vierde niveau in Italië, ging met 3-2 verloren. Fernando Llorente was twee keer trefzeker, maar kon niet verhinderen dat Allegri debuteerde met een nederlaag. Opvallend, aangezien hetzelfde Lucento drie jaar geleden in de voorbereiding ook al eens de tegenstander van Juventus was en toen met 6-1 werd verslagen.

Allegri trad tegen Lucento aan met zijn favoriete 4-3-2-1-formatie, waarbij Sebastian Giovinco en Carlos Tévez in de rug van Llorente speelden. De kerstboom-opstelling had echter weinig succes, getuige de nederlaag. Overigens stuitten Giovinco (twee keer), Simone Pepe en aankoop Roberto Pereyra wél in totaal vier keer op het aluminium.

'Dit was meer een training dan een echte wedstrijd', reageerde Allegri na de nederlaag. 'We hebben net twee dagen intensieve training achter de rug, dus de benen waren zwaar. Vanaf maandag moeten we aan de bak, dan spelen we tegen Cesena onze eerste echte oefenwedstrijd.'

Al voor Allegri werd aangesteld als opvolger van Conte, die Juve drie keer naar de landstitel leidde, was er vanuit de supporters veel kritiek. Zij zijn niet blij met de komst van de voormalig trainer van onder meer Sassuolo, Cagliari en AC Milan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.