Alleen Go Ahead Eagles nog zonder puntenverlies

BV Veendam en AGOVV Apeldoorn moesten het eerste puntenverlies incasseren. Go Ahead Eagles maakte geen fout tegen De Graafschap en gaat aan kop in de Jupiler League.

Excelsior-BV Veendam 2-0In Rotterdam kwam een einde aan de vliegende start van BV Veendam. Al in de eerste minuut zette Michal Janota Excelsior op voorsprong en die stand bleef tot een kwartier voor het einde op het scorebord staan. Norichio Nieveld maakte in de 78ste minuut definitief een einde de ongeslagen status van BV Veendam. Excelsior klom door de zege naar de tweede plaats.

AGOVV Apeldoorn-RBC Roosendaal 0-1AGOVV Apeldoorn moest een matig optreden bekopen met de eerste nederlaag van het seizoen. RBC Roosendaal, dat in de openingsfase twee keer ontsnapte aan een doelpunt van Paul Mulders, pakte de verdiende drie punten door een doelpunt van Jordan Remacle. De aanvaller maakte na ruim een uur de enige treffer in Apeldoorn, waar de thuisploeg in het laatste half uur niet bij machte was iets terug te doen.

Go Ahead Eagles-De Graafschap 1-0Go Ahead Eagles gaat na drie speelrondes en evenveel overwinningen alleen aan kop in de Jupiler League. De kopgoal van Koen van der Biezen na tien minuten was voldoende om het teleurstellende De Graafschap op een nederlaag te trakteren. De Deventer formatie ontsnapte aan de gelijkmaker, toen een schot van Steve de Ridder op de lat eindigde. Ook het inbrengen van Yuri Rose kon een nederlaag van De Graafschap niet voorkomen. De aanvaller, die donderdag werd overgenomen van Sparta Rotterdam, kon de Doetichemse formatie niet over het dode punt helpen. SC Cambuur-MVV 1-1MVV kwam ondanks een blessuregolf goed voor de dag in Leeuwarden. SC Cambuur nam dankzij een gelukkige treffer van Danny Guijt tegen de verhouding in de leiding. In de tweede helft waren de rollen omgedraaid, waarbij MVV ondanks een Fries overwicht dankzij Jonas Olsen op gelijke hoogte kwam. In een hectisch laatste kwartier, met onder meer een rode kaart voor Cambuur-spits Ruud ter Heide voor een elleboog, kwam er geen verandering in de score.

FC Eindhoven-FC Volendam 2-3Melvin Platje vestigde in positieve zin de aandacht op zich. De aanvaller, die vorige week na afloop ruzie maakte met aanhangers van FC Omniworld, leverde met twee treffers een belangrijke bijdrage aan de 3-2 zege op FC Eindhoven. Rowin van Zaanen nam de andere Volendamse goal voor zijn rekening in het uitduel met FC Eindhoven, dat niet verder kwam dan twee doelpunten van Patrick N'Koyi.

Telstar-Helmond Sport 1-4Na twee remises beet Telstar voor het eerst dit seizoen in het stof. Na ruim een uur was de overtreding van keeper André Krul op de doorgebroken Johan Voskamp het begin van het einde voor De Witte Leeuwen. Krul kreeg rood en zag vanaf de kant hoe Marc Höcher de strafschop benutte en zo Helmond Sport op weg hielp naar een 4-1 overwinning en een vierde plaats.

FC Dordrecht-FC Omniworld 1-0Zonder de geschorste Etienne Shew-Atjon en de geblesseerde Bart van Muyen boekte FC Dordrecht een tweede zege. Johan Versluis maakte dertien minuten voor het einde de enige treffer aan de Krommedijk. Sander Duits, die afgelopen seizoen veertien gele kaarten pakte, heeft na drie duels zijn eerste waarschuwing op zak. De verdediger van FC Omniworld kreeg na een uur een gele kaart voorgehouden van scheidsrechter Ben Haverkort.

FC Emmen-FC Den Bosch 0-0FC Emmen blijft wachten op de eerste treffer van het seizoen. Ook tegen FC Den Bosch slaagde ploeg van trainer Harry Sinkgraven er niet in een einde te maken aan de improductiviteit. Doordat FC Den Bosch ook niet tot scoren kwam, pakte FC Emmen wel een punt.

FC Oss-FC Zwolle 2-1Trainer Jan Everse ziet graag een sterke spits naar FC Zwolle komen. Het gebrek aan stootkracht kwam ook tot uitdrukking in Oss, waar Eldrigde Rojer de gasten na een kwartier nog wel aan een voorsprong hielp. Na de gelijkmaker van Karim Fachtali sloeg het noodlot in de slotfase toe voor FC Zwolle. Eric Botteghin passeerde zeven minuten voor het einde zijn eigen doelman Diederik Boer.

Fortuna Sittard-Haarlem 5-1Na twee zware nederlagen boekte Fortuna Sittard een eerste succes. Haarlem moest er in Limburg met 5-1 aan geloven. Een eigen doelpunt van Nico Vanek maakte de snelle openingsgoal van Marcus Rychlik nog ongedaan. In de tweede helft nam Fortuna afstand van Haarlem, dat geen antwoord had op de doelpunten van Ramon Voorn, Demba Traoré (3).