Veendam na twee duels al elf keer gescoord

BV Veendam gaat na twee speelronden glansrijk aan de leiding in de Jupiler League. De ploeg van trainer Joop Gall scoorde al elf keer. Ook AGOVV Apeldoorn en Go Ahead Eagles zijn nog zonder puntenverlies.

BV Veendam-Fortuna Sittard 5-1Na de 6-1 uitoverwinning tegen Haarlem schoot Veendam ook tegen Fortuna als een komeet uit de startblokken. Na dertien minuten spelen stond het al 3-0. Gersom Klok tikte de 1-0 binnen na een voorzet van Tjeerd Korf. Marnix Kolder tilde de stand met een benutte strafschop en een van richting veranderd schot naar 3-0. Tjeerd Korf en Alair Cruz Vicente voerden de score op tot 5-0. Demba Traoré redde de eer voor Fortuna.

RBC Roosendaal-Go Ahead Eagles 1-3Koen van der Biezen was de grote man aan de zijde van Go Ahead. De aanvaller nam twee goals van de gasten voor zijn rekening. Van der Biezen tikte de 0-1 binnen na een voorzet van Patrick Gerritsen. Twee minuten na de gelijkmaker van Ralf Seuntjes ging RBC-doelman Melvin Koetsier in de fout, waarna Van der Biezen simpel de 1-2 kon binnentikken. De spits was met een kopbal ook betrokken bij de 1-3 die op naam kwam van Halil Colak. Voor Go Ahead was het de tweede zege.

FC Dordrecht-AGOVV Apeldoorn 1-2AGOVV boekte de tweede zege door te winnen in Dordrecht. Nick Mulder zorgde uit een hoekschop voor 0-1 en Rachid Ofrany schoot na een fraaie kapbeweging met links de 0-2 binnen. Na een uur spelen bracht John Verhoek de spanning terug door raak te koppen na een voorzet van Sven Delanoy. Dordrecht was echter niet meer bij machte om de gelijkmaker te forceren.

De Graafschap-FC Eindhoven 3-0De Graafschap had erg veel kansen nodig tegen Eindhoven. Martijn Meerdink miste al vroeg in de wedstrijd een strafschop en de thuisclub raakte in de eerste helft ook nog twee keer de lat. Vlak na rust brak Jordy Buijs de ban. De verdediger verdiende een strafschop en schoot zelf van elf meter raak. Oussama Assaidi, die eerder een enorme kans had gemist, besliste de wedstrijd met een schot van buiten het strafschopgebied. Hugo Bargas maakte er nog 3-0 van na te zijn ontsnapt op de rand van buitenspel. FC Den Bosch-Excelsior 2-3In een spannende wedstrijd had Excelsior het eerste en het laatste woord. Mitchell Schet kreeg al in de eerste minuut alle tijd en ruimte om 0-1 binnen te schieten. FC Den Bosch kwam langszij door doelpunten van Jordens Peters en Diangi Matusiwa. Schet herstelde het evenwicht tussen beide ploegen, waardoor Michal Janota er in de laatste minuut voor zorgde dat de drie punten naar Rotterdam gingen.

Helmond Sport-SC Cambuur 2-4Johan Voskamp zette Helmond Sport na twee minuten al op een 1-0 voorsprong, maar het was Cambuur dat de drie punten pakte. Vier minuten na de openingstreffer zorgde Jeffrey de Visscher na geklungel in de Helmondse defensie al voor 1-1. In de tweede helft knalde Léon Hese van grote afstand de 1-2 binnen, waarna Nassir Maachi de wedstrijd besliste na opnieuw slecht wegwerken van de verdediging van Helmond Sport. Mark Veldmate moest bij de thuisclub met twee keer geel van het veld en daarmee was de wedstrijd beslist.

Telstar-FC Oss 1-1Dirk Schoofs bezorgde FC Oss een goede start in Velsen. De Belgische aanvoerder pikte op twintig meter van het doel de bal op en knalde met links raak in de kruising. Telstar herstelde zich in de tweede helft. Glynor Plet, de clubtopscorer van het afgelopen seizoen, tikte in de 51ste minuut de gelijkmaker binnen.

FC Omniworld-FC Volendam 2-1Het gedegradeerde FC Volendam maakt een valse start door met één punt uit twee duels. Omniworld was in Almere de baas. Richard van Heulen knalde de 1-0 binnen en Robbie Haemhouts maakte na de 1-1 van Gerson Sheotahul de winnende goal.

MVV-Haarlem 0-0Haarlem herstelde zich enigszins van de 6-1 oorwassing tegen Veendam door 0-0 te spelen in Maastricht. MVV, vorig seizoen nog deelnemer aan de play-offs, is de competitie matig begonnen met één punt uit twee wedstrijden.

FC Zwolle-FC Emmen 0-0FC Zwolle en FC Emmen pakten tegen elkaar het eerste punt van het seizoen. Zij deden dat zonder te scoren.