Alle ogen gericht op traditioneel onrustig FC Hollywood

Reacties

De 29ste speelronde in de Bundesliga gaat vrijdagavond om 20.30 uur van start. VI's Arjan van den IJssel blikt vooruit op de meest interessante duels.

Alle ogen gericht op traditioneel onrustig FC Hollywood

Bayern München lijkt onbedreigd af te stevenen op de derde landstitel op rij, maar toch is er sprake van een crisis bij Der Rekordmeister. Woensdag verloor de Duitse koploper verrassend de heenwedstrijd tegen FC Porto in de kwartfinale van de Champions League (3-1) en een dag later stapte de volledige medische staf onder leiding van Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt op. 'Om voor mij onverklaarbare redenen wordt de medische staf verantwoordelijk gehouden voor het verlies', liet de 72-jarige Müller-Wohlfahrt, die bijna veertig jaar in dienst was bij Bayern, weten in een verklaring. 'Hierdoor is de vertrouwensrelatie die vereist is voor goed medisch werk te veel beschadigd geraakt.'

Tijdens de nederlaag in Estádio do Dragão kon trainer Pep Guardiola niet beschikken over Franck Ribéry en Arjen Robben, zijn sterspelers op de flanken. Ook David Alaba, Medhi Benatia, Javi Martínez en Bastian Schweinsteiger konden niet in actie komen. Maar om het verlies in Portugal volledig toe te schrijven aan alle afwezigen aan de kant van Bayern is te makkelijk. Nog altijd stond er een team vol topspelers, maar die gaven de overwinning cadeau aan FC Porto door drie enorme verdedigende blunders. Xabi Alonso, Dante en Jérôme Boateng gingen gruwelijk in de fout, waardoor Bayern dinsdag aan de bak moet tijdens de return in de eigen Allianz Arena. Maar eerst wacht zaterdag nog het bezoek aan 1899 Hoffenheim.

VfL Wolfsburg zit eigenlijk in hetzelfde schuitje als Bayern. De nummer twee van de Bundesliga zint op revanche, aangezien de ploeg van trainer Dieter Hecking zich donderdag blameerde in de Europa League. Het thuisduel met Napoli werd met liefst 4-1 verloren, waardoor de halve finale onhaalbaar lijkt.

Verlossing
Bas Dost kwam opnieuw niet tot scoren. De 25-jarige spits scoorde sinds de jaarwisseling dertien keer in acht duels, maar zijn laatste doelpunten dateren van 1 maart. De negen wedstrijden daarna stond Dost droog. Zondag krijgt hij een nieuwe kans tijdens het thuisduel met Schalke 04, waar Klaas-Jan Huntelaar al sinds 29 november niet meer scoorde in competitieverband. Ook hij is op zoek naar die verlossende treffer.

Onderin de Bundesliga is het veel spannender dan bovenin en sinds vorig weekend is het Hamburger SV van Rafael van der Vaart de nieuwe hekkensluiter. Bruno Labbadia werd woensdag aangesteld als nieuwe trainer en hij start zijn tweede ambtstermijn bij HSV met de Nord-Derby op bezoek bij Werder Bremen. VfB Stuttgart bezet met nog zes duels voor de boeg de zeventiende plaats, maar zal nog een plek moeten stijgen om directe degradatie te ontlopen. De achterstand op nummer zestien Paderborn is slechts één punt en dus kan de ploeg van Huub Stevens zaterdag goede zaken doen op bezoek bij het verrassend goed presterende FC Augsburg, waar de trainer in Paul Verhaegh een landgenoot treft.

Klopp
Tot slot over naar Borussia Dortmund, dat dit seizoen in de Bundesliga nergens meer voor speelt. Met acht punten voorsprong op HSV bezet het de tiende plaats, waardoor de degradatiezorgen wel weg zijn. Via de competitie kan Dortmund zich niet meer plaatsen voor Europees voetbal, waardoor de resterende zes wedstrijden in de Bundesliga volledig in het teken staan van het afscheid van Jürgen Klopp. Die maakte woensdag bekend na dit seizoen te vertrekken. De trainer was sinds medio 2008 erg succesvol met Dortmund getuige twee landstitels, een beker, twee Super Cups en een verloren Champions League-finale. De afscheidstournee begint zaterdag thuis tegen Paderborn. Alles staat vanaf nu in het teken van de halve finale van de strijd om de DFB-Pokal op 28 april uit tegen Bayern München.

Programma
Eintracht Frankfurt 17-04
20:30
Borussia
Mönchengladbach
Borussia Dortmund 18-04
15:30
Paderborn
Bayer Leverkusen 18-04
15:30
Hannover 96
1899 Hoffenheim 18-04
15:30
Bayern München
Hertha BSC 18-04
15:30
1. FC Köln
SC Freiburg 18-04
15:30
FSV Mainz 05
FC Augsburg 18-04
18:30
VfB Stuttgart
Werder Bremen 19-04
15:30
Hamburger SV
VfL Wolfsburg 19-04
17:30
Schalke 04

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.