Porto deelt rake klappen uit aan blunderend Bayern

Reacties

FC Porto heeft door drie onwaarschijnlijke blunders van Bayern München een sensationele zege geboekt in de kwartfinale van de Champions League (3-1). Maar de grootste fout maakte de scheidsrechter.

Porto deelt rake klappen uit aan blunderend Bayern

Na twee minuten leverde de ervaren Xabi Alonso (33), die vorig seizoen nog deel uitmaakte van de selectie van titelverdediger Real Madrid, de bal zomaar in bij Jackson Martínez. De Colombiaanse captain omspeelde de Duitse sluitpost Manuel Neuer kundig, maar werd gevloerd. Over de penalty twijfelde de Spaanse scheidsrechter Carlos Velasco niet, maar hij vergat Neuer rood te geven en deed het voorval af met geel.

Wonderkind
Ricardo Quaresma ontfermde zich over de strafschop en stuurde Neuer de verkeerde kant op. En getergd door het onrecht dat de ploeg was aangedaan, ging Porto onder impuls van het voormalige wonderkind, 31 inmiddels, door. Want nog binnen de tien minuten vergaloppeerde ook Dante zich en duwde Quaresma met de buitenkant van zijn rechter, het handelsmerk van de vleugelspeler, ook de 2-0 achter Neuer.

Na deze twee geweldige blunders ging Bayern op zoek naar eerherstel. De herboren Robert Lewandowski deelde met een kopstoot een eerste waarschuwing uit, waarna Thiago Alcantara een paar minuten later wel het net vond. Maar de beste man aan Duitse zijde was Neuer, de man die allang niet meer op het veld had mogen staan.

Het moment van de wedstrijd. Manuel Neuer vloert de doorgebroken Jackson Martínez, maar de Duitse keeper krijgt slechts geel.
Het moment van de wedstrijd. Manuel Neuer vloert de doorgebroken Jackson Martínez, maar de Duitse keeper krijgt slechts geel.

Casemiro deed voor en na rust een goede doelpoging, waarvan de laatste brutaal van eigen helft. Maar de beste keeper van de wereld onderscheidde zich vooral op een inzet van zijn eigen verdediger Jerôme Boateng, een bal die hij met een geweldige reflex over de lat tikte. Maar op het moment dat Bayern sterker werd, ging diezelfde Boateng grof in de fout waardoor Martínez weer vrije doortocht had. Opnieuw floepte hij langs Neuer, maar nu bleef hij op de been en schoof 3-1 binnen. Bayern zette aan, maar met Fabiano had ook de thuisclub een kanjer op doel.

Martins Indi
Na deze partij van ongelofelijk hoog tempo moet Bayern in eigen huis - nog steeds zonder Arjen Robben - echt het beste in zichzelf naar boven halen om de laatste vier nog te bereiken. Trainer Josep Guardiola had als trainer én als speler alleen nog maar gewonnen van Porto, maar moet nu serieus vrezen voor uitschakeling door deze ploeg. Tegenvaller voor de Portugezen is dat Danilo door een late gele kaart is geschorst voor de return, over zes dagen in München. Dat biedt opnieuw speelkansen voor Bruno Martins Indi, die ook woensdag een degelijke pot speelde op de plek van de geschorste Ivan Marcano. Ook Alex Sandro is er in Duitsland wegens een schorsing niet bij.

Ricardo Quaresma laat met zijn manier van juichen zien dat er mogelijk nieuw talent op komst is.
Ricardo Quaresma laat met zijn manier van juichen zien dat er mogelijk nieuw talent op komst is.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.