VI Live: Van der Wiel eindigt de avond toch zonder treffer

Reacties

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

VI Live: Van der Wiel eindigt de avond toch zonder treffer
Hiermee is onze liveblog voor vanavond gesloten. Uiteraard kun je de tijdlijn nog eens op je gemak nalopen, om alle hoogtepunten van deze enerverende Champions League-avond terug te lezen.

23.25 uur: UEFA ONTNEEMT VAN DER WIEL TREFFER
Helaas voor Gregory van der Wiel gaat zijn 1-3 toch de boeken in als eigen doelpunt van Jérémy Mathieu.

22.59 uur: ANALYSE PSG - BARCELONA
Beluister hier de analyse van Taco van den Velde.

22.38 uur: EINDSTAND FC PORTO-BAYERN MÜNCHEN 3-1
Wie had dat gedacht! Porto zet een flinke stap richting de halve finale. Of kan Bayern deze onverwachte, maar afgetekende nederlaag over zes dagen rechtzetten in eigen huis. Dan moeten er in ieder geval minder blunders gemaakt gaan worden, want Bayern had de vroege achterstand volledig aan zichzelf te danken.

22.37 uur: EINDSTAND PSG-BARCELONA 1-3
Het zit erop! Barcelona zet een reuzenstap richting de halve finale . De goal van Gregory van der Wiel kan daar geen verandering in brengen. Over zes dagen moet PSG, dan met Zlatan Ibrahimovic, gaan stunten voor een plek bij de laatste vier.

22.25 uur: VAN DER WIEL DOET WAT TERUG VOOR PSG
Uit het niets valt de 1-3! Gregory van der Wiel neemt een afvallende bal op zijn slof en ziet de bal via Jérémy Mathieu in het doel slaan. Het is 1-3.

22.21 uur: SUAREZ VERNEDERT PSG EN LUIZ
Hij doet het gewoon weer! Luis Suarez poort David Luiz en schiet de bal daarna geweldig in de kruising. Het is 0-3 en nu echt beslist!

22.10 uur: SUAREZ MAAKT 0-2!
Luis Suarez zorgt voor de beslissing! Hij maakt de 0-2. Eerst poort hij David Luiz om vervolgens verder te soleren door het PSG-zestienmetergebied. Doelman Salvatore Sirigu raakt de inzet nog wel, maar kan de 0-2 niet meer voorkomen. Het tweeluik lijkt daardoor nu al beslist!

22.07 uur: DOELPUNT FC PORTO
Weer een fout achterin van Bayern. Boateng blundert, waarna Jackson Martinez de bal oppikt en Manuel Neuer omspeelt. FC Porto - Bayern München staat 3-1!

21.58 uur: NEUER REDT BAYERN
Wat een redding! Manuel Neuer redt Bayern bij een bijna-eigen goal van Jerome Boateng en voorkomt de 3-1. Bayern wankelt.

21.55 uur: TEGENVALLER BARCELONA
Een tegenvaller voor Barcelona. Andrés Iniesta moet op een brancard naar de kant. Hij lijkt flink last te hebben van een rugblessure. Xavi is zijn vervanger.

21.45 uur: ANALYSE VAN EERSTE HELFT
Beluister hier de analyse van Taco van den Velde over de eerste helft.

21.33 uur: RUSTSTAND PARIS SAINT-GERMAIN - BARCELONA 0-1
PSG kan zonder Zlatan Ibrahimovic niet echt een vuist maken tegen Barça.

21.31 uur: RUSTSTAND FC PORTO - BAYERN MÜNCHEN 2-1
Hogeschoolvoetbal in Oporto, waar de scheidsrechter na twee minuten verzuimde Manuel Neuer weg te sturen. Bayern is na de snelle 2-0 terug in de race.

21.18 uur: BAYERN ONTSNAPT
Wat gebeurt hier allemaal? Bayern ontsnapt aan de 3-1. Een voorzet van Alex Sandro eindigt tegen de lat. Daar komt Bayern goed weg.

21.12 uur: AANSLUITINGSTREFFER BAYERN
Bayern staat ook op het scorebord. Thiago, die onlangs zijn rentree maakte na ruim een jaar blessureleed, schiet vanaf zes meter de 2-1 tegen de touwen. Bayern heeft zodoende na de enorme blunders van Xabi Alonso en Dante de ó zo belangrijke uitgoal te pakken. Maar Porto staat nog wel voor! Aan spektakel in ieder geval geen gebrek!

21.07 uur: NOG MEER TEGENSLAG VOOR PSG
Bij PSG moet de geblesseerd afgehaakte Thiago Silva al vervangen worden. Hij lijkt met hamstringklachten te kampen. Zijn opvallende vervanger is David Luiz, die op 5 april geblesseerd raakte. De eveneens Braziliaanse verdediger zou een maand aan de kant staan met eveneens hamstringklachten, maar maakt razendsnel zijn comeback. Hoe dan ook: PSG staat op 0-1 achter.

21.03 uur: NEYMAR ZET BARCELONA OP VOORSPRONG
Neymar, de tegenstander van Gregory van der Wiel, is het eindstation van een vlotte Barcelona-aanval. Hij schuift koeltjes binnen: 0-1. Van der Wiel kwam veel te laat om de achterstand van PSG te voorkomen. Neymar viert de goal door de bal onder zijn shirt te stoppen. Waar hebben we dat eerder gezien? Wordt Neymar, net als Ricardo Quaresma en Wesley Sneijder binnenkort vader?

21.00 uur: MESSI OP DE PAAL
En daar is Lionel Messi weer met zo'n geweldige uithaal van afstand. Tegen Almería en Sevilla trof hij zo doel in de Primera División, nu raakt hij de paal. Geen goals nog in Parijs.

20.55 uur: PORTO VERDUBBELT DE MARGE
Wat een geschutter achterin bij Bayern! Nu gaat Dante in de fout, waarna Ricardo Quaresma alleen op Manuel Neuer door kan. Met zijn handelsmerk, buitenkantje rechts, verschalkt hij de beste keeper ter wereld binnen tien minuten voor de tweede keer: 2-0.

20.48 uur: DOELPUNT FC PORTO
Rivardo Quaresma benut de penalty, hij stuurt Manuel Neuer de verkeerde hoek in! Porto - Bayern is al binnen drie minuten 1-0. Quaresma viert de goal door de bal onder zijn shirt te stoppen. Hebben we hier te maken met een aanstaande vader?

20.47 uur: PENALTY FC PORTO
Wat een blunder van Xabi Alonso! Jackson Martinez mag door zijn slippertje alleen op de keeper af, omspeelt Manuel Neuer en wordt gevloerd. Penalty, maar merkwaardig genoeg slechts geel voor de Duitse keeper.

20.46 uur: AFTRAP PARIS SAINT-GERMAIN - BARCELONA
Paris Saint-Germain heeft met Gregory van der Wiel in de basis afgetrapt in het Parc des Princes.

20.45 uur: AFTRAP FC PORTO - BAYERN MÜNCHEN
In Oporto heeft de thuisclub met Bruno Martins Indi in de basis zijn eerste kwartfinalewedstrijd afgetrapt tegen Bayern München zonder Arjen Robben.

20.30 uur: PSG GEEN KOPLOPER MEER
PSG begint zo in ieder geval niet als koploper van Frankrijk aan het duel met Barcelona. Omdat Olympique Lyon vanavond het thuisduel met Bastia met 2-0 won, is PSG tweede. De achterstand, met een duel minder gespeeld, bedraagt twee punten.

20.15 uur: VOORUITBLIK TACO VAN DEN VELDE
VI-analyticus Taco van den Velde blikt vooruit op de kraker PSG-Barcelona. Beluister hier zijn voorbeschouwing. Hij zal zich ook in de rust en na afloop melden om het duel tussen de Europese grootmachten te analyseren.

19.45 uur: BASISPLEK VOOR MARTINS INDI
Zoals verwacht krijgt Bruno Martins Indi tegen Bayern München een basisplek bij FC Porto. De oud-Feyenoorder vervangt de geschorste Ivan Marcano. Bij Bayern ontbreekt Arjen Robben vanwege blessureed, maar kan trainer Josep Guardiola nog altijd een alleraardigst elftal op de been brengen:
De 22 namen:
Porto: Fabiano; Danilo, Maicon, Martins Indi, Alex Sandro; Casemiro, Herrera, Torres; Queresma, Martinez, Brahimi.
Bayern München: Neuer; Rafinha, Dante, Boateng, Bernat; Lahm, Alonso, Thiago; Müller, Lewandowski, Götze,

19.45 uur: BASISPLEK VOOR VAN DER WIEL
Bij PSG, dat in de kraker tegen Barcelona de geschorste Zlatan Ibrahimovic mist, krijgt Gregory van der Wiel een basisplaats. De opstelling van Barcelona is inmiddels ook bekend. Trainer Luis Enrique stuurt in Parijs zijn gedroomde voorhoede het veld in.
De 22 namen:
PSG: Sirigu; Van der Wiel, Marquinhos, Thiago Silva, Maxwell; Rabiot, Cabaye, Matuidi; Lavezzi, Cavani, Pastore.
Barcelona: Ter Stegen; Montoya, Piqué, Mascherano, Alba; Busquets, Rakitic, Iniesta; Messi, Suarez, Neymar.

19.30 uur: SLECHT VOORUITZICHT BARCELONA
Paris Saint-Germain is in het eigen Parc des Princes al 33 Europese duels op rij ongeslagen, de langste reeks op de Europese velden. De Parijzenaars zijn thuis in de Champions League inmiddels al veertien duels achtereen zonder verlies.

19.30 uur: BARÇA GAAT VOOR ZEVENDE HALVE FINALE
Barcelona is bezig met een opvallende reeks. De Catalanen spelen voor de achtste keer in successie de kwartfinale in de Champions League en hopen voor de zevende keer in die acht seizoenen de halve finale te bereiken.

19.30 uur: MESSI WACHT OP NUMMER 76
Gedeeld all-time topscorer in de Champions League Lionel Messi (75 goals) heeft nu in vier opeenvolgende knock-outrondes niet gescoord. In maart 2014 produceerde de Argentijn zijn laatste goal in de tweede fase van het toernooi tegen Manchester City (2-1 winst). De voormalige Wereldvoetballer van het Jaar maakte dit seizoen wel de meeste uitgoals (zes).

19.30 uur: BAYERN AAST OP SUCCES IN EIGEN LAND
Bayern kan de derde club worden die de Champions League wint in eigen land. De finale is dit jaar immers in Berlijn. De club liet in 2012 de kans op diezelfde prestatie nog liggen door de finale in de eigen Allianz Arena na strafschoppen te verliezen van Chelsea. Juventus (Rome, 1996) en Borussia Dortmund (München, 1997) haalden eerder al wel een dergelijk kunststukje uit.

19.30 uur: FC PORTO ONVERSLAANBAAR
FC Porto is de enige nog ongeslagen ploeg in de Champions League. Het team van coach Julen Lopetegui is inclusief voorronde (tegen Lille) tien duels op rij zonder verlies in het miljoenenbal (W7, G3).

19.10 uur: GUARDIOLA ZONDER ROBBEN
Bekijk hieronder de vooruitblik op het duel tussen Porto en Bayern.

19.00 uur: BLANC ZIET PSG ALS EEN VAN DE BESTE TEAMS
Bekijk hieronder de vooruitblik op de kraker tussen Paris Saint-Germain en Barcelona.

19.15 uur: KRAKERS IN PARIJS EN PORTO
Om 20.45 uur staan de derde en vierde kwartfinales op het programma in de Champions League. In Portugal neemt het FC Porto van Bruno Martins Indi het op tegen Bayern München, dat zonder Arjen Robben is afgereisd.

In Parijs is ook sprake van een zeer aantrekkelijke wedstrijd, namelijk de kraker tussen Paris Saint-Germain en Barcelona. In tegenstelling tot Barcelona moet PSG het wel stellen zonder de absolute ster. Lionel Messi verschijnt gewoon aan de aftrap, maar Zlatan Ibrahimovic - ex-speler van Barça - zit een schorsing uit.

Dinsdag werden de eerste twee kwartfinales afgewerkt. Juventus won met 1-0 van AS Monaco, terwijl de Madrileense derby geen doelpunten opleverde. Bekijk hieronder de beelden van de wedstrijden van dinsdag.

Juventus - AS Monaco
Atlético Madrid - Real Madrid

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.