Alle ogen gericht op Ribéry, Messi en Cristiano Ronaldo

Reacties

In Zürich heeft maandag vanaf 18.30 uur de uitreiking plaats van de FIFA Ballon d'Or (Gouden Bal), de verkiezing voor Wereldvoetballer van het Jaar 2013. Lionel Messi (Barcelona), Franck Ribéry (Bayern München) en Cristiano Ronaldo (Real Madrid) zijn de kandidaten voor de prestigieuze prijs.

Alle ogen gericht op Ribéry, Messi en Cristiano Ronaldo

Het heeft er alle schijn van dat de individuele prijs in handen van Cristiano Ronaldo zal vallen. De Portugese superster was in 2013 goed voor liefst 69 doelpunten in 59 officiële wedstrijden voor club en land. Dat was meer dan welke andere speler ook in het mondiale voetbal.

Als Cristiano Ronaldo daadwerkelijk de Gouden Bal verovert, komt er een einde aan een reeks hoofdprijzen van Lionel Messi. De Argentijnse geweldenaar van Barcelona eiste de Gouden Bal in de afgelopen vier kalenderjaren voor zich op.

Cristiano Ronaldo won de Gouden Bal eerder in 2008, als speler van Manchester United. In 2007, 2009, 2011 en 2012 eindigde de Portugees als tweede in de mondiale verkiezing.

Ook Ribéry en Messi hadden een uitstekend kalenderjaar. Ribéry won met Bayern vijf hoofdprijzen (landstitel, beker, Champions League, Europese Super Cup en WK voor clubs) en grossierde tijdens 55 officiële optredens voor club en land in doelpunten (23) én assists (28).

Messi kende in de laatste maanden van 2013 weliswaar veel blesurreleed, maar was - mede door een puike eerste helft van het voorbije kalenderjaar - in 47 officiële duels toch goed voor 45 goals en zestien assists. Hij pakte met Barcelona de landstitel en de Spaanse Super Cup.

Behalve de Wereldvoetballer van het Jaar wordt in Zürich ook de beste speelster, beste coach, de FIFPro World XI en het mooiste doelpunt (de Puskás Award) van 2013 bekendgemaakt.

Praat live mee over de uitreiking van de FIFA Ballon d'Or. Wie was volgens jullie de beste speler van het jaar 2013? Messi, Ribéry of Ronaldo?

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.