Allardyce sluit rentree Terry als international niet uit

Reacties

John Terry keert vier jaar na zijn afscheid als international mogelijk terug in de nationale ploeg. Bondscoach Sam Allardyce overweegt de 35-jarige aanvoerder van Chelsea te bellen, omdat Engeland bepaald niet ruim in de centrale verdedigers zit.

Allardyce sluit rentree Terry als international niet uit

Terry besloot in september 2012 te stoppen als international. Zijn positie werd naar eigen zeggen onhoudbaar door de straf van de Engelse bond (FA) wegens racistisch taalgebruik aan het adres van Queens Park-Rangers verdediger Anton Ferdinand, de broer van voormalig Manchester United-verdediger Rio Ferdinand.

Allardyce sluit echter niet uit dat hij Terry weer een kans geeft, zo heeft de opvolger van Roy Hodgson gezegd in aanloop naar zijn eerste selectiemoment richting de start van de WK-kwalificatiereeks. 'Misschien wel', reageerde Big Sam desgevraagd. 'Het hangt af van wat John heeft gezegd. Maar misschien geef ik hem wel een belletje als ik de kans krijg. We zullen zien.'

Vanuit de FA zou er geen bezwaar zijn om de 78-voudig international weer bij de selectie te halen, al weet Allardyce niet in hoeverre een eventuele rentree van Terry nog een gevoelige kwestie zou zijn. 'Ik weet niet of er nog een politieke kant aan het verhaal zit. Daar zal ik over moeten praten, als ik vind dat de rentree van John Terry een mogelijkheid is.'

Centraal achterin heeft Allardyce op het eerste oog de keuze uit EK-gangers Gary Cahill (Chelsea), Chris Smalling (Manchester United) en John Stones (Manchester City). In aanloop naar de Europese eindronde, die door de nederlaag in de achtste finale tegen IJsland (1-2) teleurstellend verliep, zaten ook Phil Jagielka (Everton) en Phil Jones (Manchester United) bij de selectie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.