Alflen wil dat FC Utrecht er tegen Willem II 'opklapt'

Reacties

Na de 2-0 uitnederlaag bij PEC Zwolle van vorige week vrijdag wil Robby Alflen komende zondag om 14.30 uur tegen Willem II laten zien uit welk hout FC Utrecht daadwerkelijk is gesneden. De hoofdtrainer van de Domstedelingen weet wat er moet gebeuren om het eerste thuisoptreden van het seizoen tot een succes te maken.

Alflen wil dat FC Utrecht er tegen Willem II 'opklapt'

Alflen heeft in Utrecht de taak om het publiek na de teleurstellende vorige jaargang weer elke thuiswedstrijd te vermaken met strijdlust en spektakel. Dat is vooralsnog wel een zware taak, gezien de afwezigheid van de aanvallende krachten Ruud Boymans (schouder), Danny Verbeek (rug), Tommy Oar, Gyliano van Velzen en Edouard Duplan (allen knie).

Met Leon de Kogel in de spits was het tijdens de eerste speelronde niet goed genoeg. 'Als je druk wil zetten op de manier waarop wij dat willen doen, moet je dat met z'n allen doen, vol overgave. Anders gaat het mis. In Zwolle konden we te weinig een vuist maken. We hadden 57 procent balbezit; daar lag het niet aan. Maar we deden er te weinig mee.'

Gebeurt dat tegen Willem II weer, dan vreest Alflen een nieuwe domper. 'Willem II heeft weliswaar van PSV verloren, maar dat kwam door eigen fouten. Het team speelt vanuit een goede organisatie en heeft een sterke voorhoede. We willen er daarom vol op klappen', aldus Alflen, die denkt dat de eerste thuiswedstrijd van het seizoen geen extra druk met zich meebrengt. 'Het is speciaal. Het geeft de spelers een extra boost.'

Mogelijk maken de aanwinsten Boymans en Rubin zondag voor eigen publiek hun rentree. De twee aanvallers zijn op de weg terug van hun blessures. Dat geldt mogelijk ook voor Tommy Oar, al lijkt het waarschijnlijker dat hij net als Boymans nog zal plaatsnemen op de tribune.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.