'Al Rayyan gaat Everton verlossen van James Rodríguez en zijn topsalaris'

Reacties

Het begint er steeds meer op te lijken dat James Rodríguez naar Qatar gaat vertrekken. Het Al-Rayyan van trainer Laurent Blanc wil hem naar verluidt overnemen van Everton.

'Al Rayyan gaat Everton verlossen van James Rodríguez en zijn topsalaris'
© Pro Shots

Daarmee zou er een einde komen aan een weinig gelukkig huwelijk tussen de Colombiaan en The Toffees, die hem een jaar geleden transfervrij overnamen van Real Madrid. De aanvallende middenvelder begon uitstekend en scoorde in zijn eerste vijf duels ook direct drie keer, maar langzaam maar zeker werden de prestaties minder en minder. Dit seizoen heeft hij nog niet gespeeld onder de nieuwe manager Rafa Benítez, die James niet nodig heeft.

Hij leek afgelopen zomer nog op weg naar FC Porto, de club die hem in 2010 naar Europa haalde, maar tot een akkoord leidden de gesprekken niet. Eerder op de dag kwam al naar buiten dat een club uit Qatar op James zou azen, maar welke club het was, was nog niet bekend. ESPN weet nu te melden dat hij in gesprek is met de club van trainer Blanc, in het verleden nog de baas bij Paris Saint-Germain.

Als het tot een overstap komt, scheelt dat Everton nogal wat geld: James verdient naar verluidt 10 miljoen pond (zo'n 11,6 miljoen euro) per jaar. In Qatar is de transferwindow nog open tot 30 september, en dus zou de spelmaker al naar het golfstaatje gevlogen zijn.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.