Aké: 'Watford geeft me de kans aan spelen toe te komen'

Reacties

Omdat Chelsea-manager José Mourinho geen plaats heeft voor Nathan Aké in zijn selectie, zocht de Nederlander tijdelijk onderdak bij Watford. De jeugdinternational hoopt bij de promovendus ervaring op te doen in de Premier League.

Aké: 'Watford geeft me de kans aan spelen toe te komen'

'Watford geeft me de kans om aan spelen toe te komen', aldus de twintigjarige Chelsea-huurling op de clubwebsite. Aké speelde sinds zijn vertrek bij Feyenoord voornamelijk in het beloftenelftal van de Engelse kampioen. Zijn Londense werkgever leende hem in het voorbije seizoen een maand uit aan Reading. Aké verlengde onlangs zijn contract bij Chelsea tot medio 2020.

De Hagenaar, die zowel op het middenveld als in de verdediging uit de voeten kan, treft met Quique Sánchez Flores een gerenommeerde manager bij de Premier League-club. De vijftigjarige oefenmeester won de Europa League en de Europese Super Cup met Atlético Madrid en kroonde zich met Benfica tot Portugees kampioen. 'Hij is een grote trainer die grote clubs getraind heeft.'

Aké kijkt uit naar de samenwerking met de Spaanse tacticus. 'Ik ben erg onder de indruk van hem. Hij vertelde me over jonge spelers als Koke (Atlético, red.) die hij onder zijn hoede heeft gehad bij andere clubs. Leeftijd speelt geen rol bij hem, hij stelt je op als je er klaar voor bent.'

Seizoenstart
Watford speelde in de eerste twee competitiewedstrijden gelijk. Op bezoek bij Everton gaven de nieuwkomers op het hoogste niveau in de slotfase een voorsprong uit handen (2-2) en in de tweede speelronde bleek West Bromwich Albion te stug (0-0). De van AZ overgekomen Steven Berghuis debuteerde in die doelpuntloze thuiswedstrijd, hij kwam vlak voor tijd binnen de lijnen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.