Aké trots op eerste goal: 'Wist niet hoe ik moest juichen'

Reacties

Voor Watford-verdediger Nathan Aké (20) was het duel met Liverpool van zondagmiddag extra mooi. Niet alleen won zijn ploeg met 3-0 van de grootmacht, ook maakte de Nederlandse verdediger zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal.

Aké trots op eerste goal: 'Wist niet hoe ik moest juichen'

Na 32 wedstrijden als profvoetballer zonder doelpunt, namens Chelsea (12), Reading (9) en Watford (11), was het in zijn 33ste duel wél raak. Al na drie minuten werkte hij de bal tegen de touwen in het thuisduel met Liverpool. 'Van dit moment heb ik vaak gedroomd', reageerde Aké op het videokanaal van zijn club.

'En dan ook nog eens tegen een grote club als Liverpool, dat maakt het extra mooi. Ik was zo blij, dat ik niet eens wist wat ik moest doen tijdens het juichen. Dat zag er niet uit', vervolgde hij. 'Maar ook het moment waarop ik scoorde, zo vroeg in de wedstrijd, was mooi. Daar kreeg het team een flinke oppepper door.'

Twaalf minuten na de openingstreffer van Aké kwam Watford, dat met het boven verwachting goed doet met een zevende plaats, al op 2-0 via Odion Ighalo. 'We slaagden erin Liverpool goed onder druk te houden. We mochten niet inzakken, want dan maken zij het af. We hebben het goed gedaan', besloot de Nederlander.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.