Aké en Ighalo leggen Liverpool op de pijnbank

Watford heeft Liverpool op een ruime nederlaag getrakteerd. Nathan Aké profiteerde al vroeg in de wedstrijd van gestuntel van Liverpool-doelman Adam Bogdán, die uiteindelijk drie keer moest vissen: 3-0.

De Hongaarse keeper verving collega Simon Mignolet op bezoek bij de promovendus. De Belg kampt met een hamstringblessure en zag zijn vervanger al in de derde minuut blunderen. Bogdán grabbelde bij een corner tot twee keer toe en Aké tikte van dichtbij binnen: 1-0.

Het bleef in de openingsfase niet bij het doelpunt van de Nederlander, die voor het eerst scoorde in de Premier League. Odion Ighalo gaf de bliksemstart van de thuisploeg namelijk een passend vervolg met zijn elfde competitietreffer van het seizoen. Aanvalskompaan Troy Deeney stuurde de Nigeriaan diep, waarna de goalgetter Martin Skrtel van zich afhield en raak schoot.

Ighalo vormde vijf minuten voor tijd ook het eindpunt van een vlotte combinatie. Uit een voorzet van Valon Behrami kopte de spits simpel raak. Het bleek de genadeklap voor Liverpool, dat zo voor de derde achtereenvolgende keer niet wist te winnen in de competitie. Dankzij de zege loopt nummer zeven Watford uit op The Reds, die negende staan. Het verschil tussen beide teams bedraagt vier punten.