Ajax-verdediger Tete vreest vervolging na vechtpartij

Ajacied Kenny Tete wacht een straf voor betrokkenheid bij een vechtpartij bij een coffeeshop. De rechtsback van de Amsterdammers werd onlangs opgepakt en wordt daarvoor vervolgd door het Openbaar Ministerie, zo meldt de NOS.

Ajax-verdediger Tete vreest vervolging na vechtpartij

Het is nog niet duidelijk wat Tete ten laste wordt gelegd, maar het OM bevestigde dat de tweevoudig international op woensdag 27 januari voor de rechter moet verschijnen.

Het voorval weerhield hem er niet van om afgelopen zondag actief te zijn in de hoofdmacht van Ajax. Tete stond zondag de volledige negentig minuten op het veld in het gewonnen duel met De Graafschap (2-1).

Een woordvoerder van Ajax bevestigde dat Tete een nacht in de cel heeft doorgebracht na het competitieduel met SC Heerenveen (5-2 winst). Het incident is besproken en intern afgehandeld, met een slag om de arm wegens de eventuele gevolgen die het incident nog zullen hebben.

Afgelopen weekend waren Maxime Lestienne en Jeroen Zoet al betrokken bij een incident in het Eindhovense uitgaansleven. Het tweetal van PSV werd opgepakt en verhoord op het politiebureau. Lestienne en Zoet hadden zondagmiddag een gesprek met hoofdtrainer Phillip Cocu en algemeen directeur Toon Gerbrands. 'Ze hebben hun excuses aangeboden en die hebben we geaccepteerd', aldus Gerbrands nadien.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen