Ajax-opponent Rapid Wien kent goede generale

Rapid Wien is de Oostenrijkse competitie gestart met een 3-0 overwinning op SV Ried. De ploeg uit Wenen speelt woensdag in de derde kwalificatieronde van de Champions League tegen Ajax.

Rapid Wien kreeg in de seizoenopener hulp van de nummer zes van het voorbije seizoen. Ried moest na 27 minuten met tien man verder na een rode kaart voor Oliver Kragl.

Vroeg in de tweede helft opende de thuisploeg via buitenspeler Florian Kainz de score. Pas vlak voor tijd gooide Rapid de wedstrijd volledig in het slot. In de 85ste minuut sloeg doelpuntenmachine Robert Beric toe, waarna Louis Schaub (foto) even later met de 3-0 de laatste treffer van de avond voor zijn rekening nam.

Ajax begint de dubbele confrontatie met Rapid woensdag met een uitduel, waarna op dinsdag 4 augustus de terugwedstrijd in De Arena volgt.