Ajax-opponent Rapid Wien haalt uit in Oostenrijkse beker

Rapid Wien heeft zijn eerste officiële wedstrijd in het nieuwe seizoen eenvoudig gewonnen. Voor de beker werd afgerekend met SC Weiz (1-5), een club uit de Regionalliga.

De aanstaande tegenstander van Ajax in de derde voorronde van de Champions League had de club van het derde Oostenrijkse niveau al snel op de knieën. Jeugdinternational Florian Kainz had er na vijf minuten al twee in liggen, waarna Philipp Schobesberger in de zevende minuut al 0-3 maakte.

Na de tegengoal van Kevin Steiner ging de doelpuntenstorm liggen. De Sloveense international Robert Beric pikte ver in de tweede helft zijn doelpuntje mee, voordat Christian Friedl met een eigen goal de eindstand op het bord zette. De ploeg van Zoran Barisic gaat door de zege door naar de laatste 32 in de strijd om de ÖFB Cup.

De competitie in Oostenrijk begint volgend weekend al, wat een klein voordeel kan zijn voor Rapid Wien voor de tweekamp met Ajax. Twee weken later begint de Eredivisie immers pas.