Ajax-opponent Legia garantie voor doelpunten in Europa

Reacties

Net als twee seizoenen geleden staat Ajax in de zestiende finale van de Europa League tegenover Legia Warschau. De Poolse kampioen zorgde dit seizoen voor spektakel in de Champions League.

Ajax-opponent Legia garantie voor doelpunten in Europa

Legia kroonde zich vorig seizoen tot kampioen van Polen, maar begon deze jaargang dramatisch. De elfvoudig Poolse kampioen won slechts twee van zijn eerste acht competitieduels. Toen de ploeg bij het openingsduel in de Champions Leauge ook nog eens met 0-6 werd vernederd door Borussia Dortmund, besloot de clubleiding trainer Besnik Hasi de laan uit te sturen. Het dienstverband van de van Anderlecht overgekomen bleef zodoende slechts bij achttien wedstrijden.

Sinds de 39-jarige Jacek Magiera op 24 september werd aangesteld als zijn opvolger, is het gaan draaien bij Legia. Onder de jonge trainer won de ploeg liefst zeven van zijn negen competitieduels. Legia zette de achtervolging in op de koplopers in de Poolse Ekstraklasse. Met nog elf speelronden te gaan is het gat met Legia Gdansk inmiddels geslonken naar zeven punten.

Ook in de Champions League herpakte Legia Warschau zich uitstekend. Na nederlagen in de uitduels met Sporting Lissabon (2-0) en Real Madrid (5-1) ontvingen de Polen op 2 november Real Madrid in het eigen Polish Army Stadium. In een bizar duel zette Legia een 0-2 achterstand om in een 3-2 voorsprong, om door een late treffer van Mateo Kovacic uiteindelijk met 3-3 gelijk te spelen tegen De Koninklijke.

Het bleek slechts een voorgerecht voor het absolute hoogtepunt in Groep F. Op 22 november komt Legia op bezoek bij Dortmund brutaal op voorsprong via Aleksandar Prijovic, maar daarna is de beurt aan de thuisploeg. BVB en Legia maken er een waar spektakelstuk van dat de boeken in gaat als meest doelpuntrijke wedstrijd ooit in het miljoenenbal: 8-4. Door in het slotduel in de groepsfase Sporting Lissabon verrassend met 1-0 te verslaan stelde Legia tegen de verwachting in alsnog overwintering in Europa veilig.

In totaal leverden de zes wedstijden van Legia in de Champions League 33 doelpunten op, waarvan 24 van de tegenpartij kwamen. De supporters van de Poolse club kregen daarmee de meest doelpunten van alle teams in de Champions League én Europa League voorgeschoteld. Ook in de competitie is Legia de laatste weken op schot. De ploeg maakte in zijn laatste zes duels liefst 21 doelpunten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.