EL-loting: Ajax treft oude bekende Legia Warschau

Reacties

Ajax staat in de zestiende finale van de Europa League tegenover Legia Warschau. De Poolse nummer drie plaatste zich ten koste van Sporting Lissabon via de Champions League voor de knock-outfase van de Europa League.

EL-loting: Ajax treft oude bekende Legia Warschau

In het seizoen 2014/15 stonden Ajax en Legia ook al tegenover elkaar in de zestiende finale van de Europa League. Destijds waren de Amsterdammers met twee zeges overtuigend te sterk. In De Arena werd het 0-1, waarna de klus in Polen met 0-3 geklaard werd. Arek Milik was de grote man met drie doelpunten in het tweeluik.

Ajax begon het seizoen in Europa met het uitschakelen van PAOK Saloniki in de derde voorronde van de Champions League. FK Rostov vormde echter in de laatste voorronde een te groot obstakel om het miljoenenbal te bereiken. De Amsterdammers stroomden daardoor in bij de groepsfase van de Europa League.

In een poule met Celta de Vigo, Panathinaikos en Standard Luik plaatste de ploeg van trainer Peter Bosz zich overtuigend als groepshoofd. Ajax is daardoor dit seizoen de vaandeldrager van Nederland in Europa. De ploeg bleef in al zijn zes duels in Groep G ongeslagen en sloot af met een gelijkspel op bezoek bij Standard Luik. Ajax presteert dit seizoen daarmee een stuk beter dan vorig jaar, toen de groepsfase van de Europa League het eindstation was.

Legia plaatste zich woensdag verrassend voor de Europa League door met 1-0 te winnen van het Sporting Lissabon van Bas Dost en Marvin Zeegelaar. De Polen kregen in zes wedstrijden in Groep D van het miljoenenbal liefst 24 tegentreffers, maar hadden aan vier punten genoeg voor een Europees vervolg.

Qazaishvili
Bij Legia speelt een oude bekende van Ajax-trainer Peter Bosz. Valeri Qazaishvili speelde van 2013 tot 2016 onder Bosz bij Vitesse en groeide in november 2013 uit tot held van de Arnhemmers in De Arena door in de slotminuut de winnende treffer te maken (0-1). Afgelopen zomer maakte hij de zomer de overstap naar Polen.

Het uitduel met Legia wordt gespeeld op donderdag 16 februari en een week later staat de return in Amsterdam op het programma. AZ, de enige andere overgebleven Nederlandse club in Europa, staat tegenover Olympique Lyon. De Alkmaarders beginnen het tweeluik met de Franse nummer drie met een wedstrijd in het AFAS Stadion. Een week later staat de trip naar Lyon op het programma.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.