Ajax-fans waarschijnlijk in ondertal tijdens bekerfinale

Ajax weet zich tijdens de finale om de KNVB-beker mogelijk door vijfduizend fans minder gesteund dan PEC Zwolle. De Amsterdammers kunnen door problemen met het vervoer en ongeregeldheden tijdens de vorige finale van Ajax tegen FC Twente niet alle beschikbaar gestelde tickets afnemen.

Ajax-fans waarschijnlijk in ondertal tijdens bekerfinale

De KNVB gaf beide finalisten 17.500 duizend kaarten voor de eindstrijd van zondag 20 april (18.00 uur). Ajax meldt op de eigen website dat het daarvan slechts 12.500 toegangsbewijzen aan zijn supporters kan verkopen.

Er is een beperkt aantal bussen inzetbaar, omdat diverse busmaatschappijen niet langer Ajax-fans willen vervoeren na de finale van 2011 tegen FC Twente. Ook de vervoerscapaciteit van de NS is niet toereikend om aan de vraag van de Amsterdammers te voldoen.

Aanhangers die de finale in De Kuip willen bezoeken kunnen dat alleen doen per combiregeling. PEC Zwolle stelt op de clubsite geen problemen te hebben met het organiseren van het verplichte vervoer en kan mogelijk wel rekenen op de steun van 17.500 fans.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen