'PEC kan het Europees niet slechter doen dan Feyenoord'

Reacties

PEC Zwolle is door zijn plaats in de bekerfinale gegarandeerd van een Europa League-ticket, indien tegenstander Ajax kampioen of tweede wordt. Trainer Ron Jans hoont de kritiek op de aanstaande Europese kwalificatie van zijn elftal weg als kletskoek.

'PEC kan het Europees niet slechter doen dan Feyenoord'

Feyenoord-trainer Ronald Koeman stelde deze week dat PEC volgens hem weinig te zoeken heeft in Europa. 'Als je het mij vraagt, kunnen wij het in Europa niet veel slechter doen dan Feyenoord', reageert Ron Jans gevat tegenover de NOS. 'Die club heeft de laatste jaren nauwelijks punten gepakt in Europa.' De trainer van de Zwollenaren heeft daarmee zeker een punt. De Rotterdammers strandden aan het begin van dit seizoen in de play-offs van de Europa League tegen Kuban Krasnodar. Een jaar ervoor overleefde Feyenoord de voorronde van de Champions League niet tegen Dinamo Kiev, waarna Sparta Praag in de play-offs van de Europa League te sterk was. Van die zes wedstrijden verloor Feyenoord er liefst vijf; alleen thuis tegen de Tsjechen werd het ternauwernood 2-2.

'Ik snap de frustratie van Ronald wel, maar de regels zijn zoals ze zijn', vervolgt Jans, die in het seizoen 1982/83 ploeggenoot van Koeman was bij FC Groningen. 'Wij hebben onze plek in Europa dus helemaal verdiend. We gaan er een groot feest van maken. Wat mensen als Koeman daarvan vinden, moeten ze zelf weten.'

Jans kan intussen wel leven met het resultaat van PEC op bezoek bij ADO Den Haag (1-1). 'We hadden een paar goede kansen om te winnen. Die kans van Fred Benson in de 88ste minuut had er echt wel in gemogen, maar 1-1 past wel bij de wedstrijd.'

Alberg
Roland Alberg nam het Haagse doelpunt voor zijn rekening, door doelman Kevin Begois van PEC te verschalken met een prachtige volley vanaf twintig meter. Het was het vijfde duel op rij waarin de ex-speler van Excelsior tot scoren kwam. 'Het gaat goed, hij zat er wel aardig in', reageert hij met gevoel voor understatement.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.