Ajax-doelwit Van Ginkel gekozen tot Talent van het Jaar

Marco van Ginkel is gekozen tot Talent van het Jaar. Na Arjen Robben, Wesley Sneijder, Salomon Kalou, Klaas-Jan Huntelaar, Ibrahim Afellay, Miralem Sulejmani, Eljero Elia, Gregory van der Wiel, Christian Eriksen en Adam Maher is hij de elfde winnaar van de Johan Cruijff Prijs.

Ajax-doelwit Van Ginkel gekozen tot Talent van het Jaar

Johan Cruijff vindt Van Ginkel de terechte winnaar: 'Hij heeft zich dit jaar enorm ontwikkeld, is hiermee belangrijk geweest voor Vitesse en heeft een mooie toekomst voor zich', aldus Cruijff, die in de jury zat samen met Frank de Boer, Wim Jonk, Jan Wouters, Fred Rutten, Ronald Koeman, Youri Mulder, Phillip Cocu, Willy Dullens en Erwin Koeman. Van Ginkel zelf is uiteraard vereerd met het winnen van de trofee. 'Wauw, echt mooi! Hier ben ik heel blij mee! De Johan Cruijff Prijs is een belangrijke prijs en grote spelers met prachtige carrières zijn mij voorgegaan. En dat er nu een Cruyff Court met mijn naam komt is natuurlijk ook fantastisch', aldus de twintigjarige middenvelder van Vitesse, die in de belangstelling staat van Ajax.

Van Ginkel brak dit seizoen definitief door bij Vitesse. Op het middenveld was hij samen met Theo Janssen bepalend voor het spel van de Arnhemmers, voor wie hij in de Eredivisie acht keer scoorde en acht keer aangever was. Bovendien maakte hij op 14 november zijn debuut voor het Nederlands elftal in de vriendschappelijke interland tegen Duitsland (0-0).

Van Ginkel zal de Johan Cruijff Prijs tijdens het Gala Voetballer van het Jaar krijgen uitgereikt. Ook zal hij dan bekend maken wat de plaats is waar in Nederland zijn Cruyff Court komt te liggen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen