Van Ginkel: 'Je weet niet wie er straks weggaan bij Ajax'

Marco van Ginkel wordt door verschillende binnen- en buitenlandse clubs gevolgd, maar het twintigjarige talent van Vitesse hoeft niet per se weg uit Arnhem. Ook zou hij prijken op een schaduwlijst bij Ajax. Hij zegt daar zelf niets van te weten.

Van Ginkel: 'Je weet niet wie er straks weggaan bij Ajax'

'De kans bestaat dat ze je volgen als Nederlands talent', probeert de middenvelder dat te verklaren. 'Je weet niet hoe het daar gaat. Siem de Jong, Christian Eriksen; het zingt toch rond dat ze misschien weggaan. Je weet nooit wie daar straks vertrekken.'

Ook internationaal wordt Van Ginkel intensief in de gaten gehouden. Maar hij laat zich niet verleiden tot een uitspraak over een transfer. 'Je weet dat Vitesse ook in ontwikkeling is. We zijn zo goed als zeker van Europees voetbal. Dat is voor mij ook belangrijk. Ik hoef niet weg. Alleen weet je in de voetbalwereld nooit hoe het loopt.' Lees in de nieuwe editie van Voetbal International hoe Vitesse de transformatie naar een topclub heeft ingezet dankzij de opening van een superdeluxe trainingscomplex. In Voetbal International van deze week een uitgebreide reportage over het nieuwe trainingscomplex van Marco van Ginkels club Vitesse op Papendal.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen