Ajax-aanwinst Sánchez: 'Kan spelen zodra de staf dat wil'

Reacties

Davinson Sánchez kan ondanks de drukke weken die hij achter de rug heeft in actie komen zodra Ajax-coach Peter Bosz hem nodig heeft. Dat laat de twintigjarige Colombiaan weten op de clubwebsite.

Ajax-aanwinst Sánchez: 'Kan spelen zodra de staf dat wil'

Sánchez is bezig aan zijn eerste week als Ajacied nadat hij in juni zijn handtekening had gezet onder een contract van vijf jaar. Kort daarop moest hij met zijn club Atlético Nacional, dat vijf miljoen euro voor de verdediger ontving van Ajax, in actie komen in de strijd om de Copa Libertadores. Die prestigieuze prijs won de verdediger, waardoor hij in stijl afscheid nam van zijn vaderland.

De Colombiaan reisde wel met Ajax mee naar Griekenland, waar woensdag het duel met PAOK wacht. Het heenduel uit de derde voorronde van de Champions League werd 1-1. In Griekenland zal Sánchez nog niet in actie komen. Hij is alleen mee om zijn ploeggenoten beter te leren kennen.

'Maar ik kan spelen zodra de technische staf dat wil', verduidelijkt de verdediger zijn fysieke staat. 'Al zal ik natuurlijk moeten wennen aan het Ajax-spel. Dat zal stap voor stap moeten gebeuren, ook door veel te trainen.'

De aanwinst zal bij Ajax de strijd moeten aangaan met Joël Veltman, Nick Viergever, Heiko Westermann en Jairo Riedewald, die tegen PAOK als middenvelder opereerde. 'Bij Nacional en Ajax is er altijd de druk om te winnen. Ik heb de eerste wedstrijd tegen PAOK gezien en was wel onder de indruk. Ik kan in ieder geval niet wachten om het veld op te gaan, want daar ben ik voor gekomen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.