Ajax wil NAC-keeper Ten Rouwelaar bij afzeggen Boer

Reacties

NAC-keeper Jelle ten Rouwelaar staat in de belangstelling van Ajax. Vrijdag is er contact geweest tussen de landskampioen en de zaakwaarnemer van de doelman.

Ajax wil NAC-keeper Ten Rouwelaar bij afzeggen Boer

De Amsterdammers zien in de 33-jarige Fries de mogelijke vervanger van Kenneth Vermeer. De doelman, die momenteel tweede keus is achter international Jasper Cillessen, wil niet nog een seizoen op de bank zitten en staat op het punt van vertrekken.

Eerder werd al bekend dat keeper Diederik Boer van PEC Zwolle de eerste keus is van Ajax-trainer Frank de Boer. Hij zou naar verluidt echter twijfelen of hij het wel ziet zitten om te vertrekken uit Zwolle en genoegen te nemen met een rol als reservekeeper. Mocht Boer besluiten om toch bij PEC te blijven, dan is Ten Rouwelaar de belangrijkste kandidaat om Vermeer te vervangen.

Ten Rouwelaar keept sinds 2007 voor de Bredanaars. Bij die club pakte hij vorig weekend, in de thuiswedstrijd tegen Excelsior, een fraai record.  Het was voor de 205de keer op rij dat hij tijdens een competitiewedstrijd op het hoogste niveau in actie kwam. Omdat Ten Rouwelaar negentig minuten speelde, miste hij sinds de start van het seizoen 2008/09 geen enkele minuut voor NAC. Aan die reeks zou, met een transfer naar Ajax, een einde komen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.