'Gelijkspel doet niets af aan mijn trots om deze mijlpaal'

Jelle ten Rouwelaar mag zich officieel recordhouder noemen met 205 Eredivisieduels op rij zonder een minuut te missen. De NAC-doelman nam daarvoor de 1-1 remise tegen Excelsior voor lief.

'Ik ben heel trots op deze mijlpaal, daar doet het gelijkspel niets aan af', vertelde Ten Rouwelaar aan Voetbal International na het breken van het record van Ruud Hesp, die bij Fortuna 204 duels op het hoogste niveau op rij het doel verdedigde. Voor de wedstrijd tegen Excelsior kreeg hij een aandenken aan de prestatie uit handen van keepertrainer Arno van Zwam (rechts op foto).

'Het is een eer dat ik zo veel wedstrijden heb gespeeld voor deze club. Al had ik liever gewonnen van Excelsior', aldus Ten Rouwelaar. 'We hebben bij vlagen laten zien dat we willen voetballen, hebben ook de betere mogelijkheden gehad. Ik heb, op de tweede helft na, niet hoeven duiken om een redding te maken.'

De doelman erkende dat een zege te veel van het goede was geweest. 'Het gelijkspel is terecht, want wij hebben in de tweede helft te weinig laten zien', aldus de goalie. 'Het maakt in deze Eredivisie niet uit of je tegen ploegen als Excelsior of FC Dordrecht speelt. Als NAC zijnde gaan we het tegen elke ploeg moeilijk krijgen.'

Ten Rouwelaar uitte een aantal weken geleden zijn zorgen over de te smalle selectie van NAC. Achter die uitspraak staat hij nog steeds. 'Er moet gewoon nog een aantal spelers bij, in elk geval nog een spits. Maar ik put goede hoop uit het feit dat we hebben laten zien dat we aardig kunnen voetballen.'